Ρωσία: Χωρίς την αίγλη του παρελθόντος η στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου

Οι απώλειες στον πόλεμο με την Ουκρανία συρρικνώνουν την φετινή παρέλαση για τη νίκη των σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο — Τα άρματα μάχης και τα πολεμικά αεροσκάφη θα είναι λιγότερα κατά 35% σε σχέση με το 2021

Μικρότερη λόγω απωλειών στον πόλεμο που ξεκίνησε από τις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία θα είναι η φετινή στρατιωτική παρέλαση της Μόσχας την 9η Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Η «στρατιωτική παρέλαση της νίκης των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αναμένεται να είναι ένα θλιβερό θέαμα», όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, αφού ο Ρώσος πρόεδρος αναγκάζεται να μειώσει κατά 1/3 τα άρματα μάχης και τα πολεμικά αεροσκάφη.

Εν μέσω φημών ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από καρκίνο, η εφημερίδα «The Sun» αναφέρει ότι η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 9η Μαίου στην Κόκκινη Πλατεία ως επίδειξη στρατιωτικής δύναμης και γοήτρου του Κρεμλίνου, φέτος θα είναι αρκετά περιορισμένη.

Στις 20 Απριλίου το ρωσικό πρακτορείο Tass ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συνολικά, 11.000 στρατιώτες, 131 είδους προηγμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και 77 αεροπλάνα και ελικόπτερα συμμετέχουν στην πρόβα της στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία.

Ο Πούτιν θα βγάλει στη Μόσχα στρατιωτικό εξοπλισμό της δεκαετίας του 1960

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου θα αναγκαστεί να βγάλει στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας την 9η Μαΐου το απόθεμα που διαθέτει σε στρατιωτικό εξοπλισμό, μετά τις τραγικές απώλειες από το σφυροκόπημα που συνεχίζεται στην Ουκρανία τις τελευταίες 71 ημέρες.

Φέτος, το στρατιωτικό σόου θα είναι κατά 35% μικρότερο σε σχέση με πέρυσι αναγκάζοντας τον Πούτιν να ξεσκονίσει στρατιωτικό εξοπλισμό της δεκαετίας 1960 σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περισώσει το γόητρο της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα.

Αυτό θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον Ρώσο πρόεδρο, καθώς πολλοί θεωρούν ότι την 9η Μαΐου, o Ρώσος πρόεδρος θα κηρύξει κάποια μορφή νίκης του πολέμου επί της Ουκρανίας — όποια κι αν είναι αυτή.

Πάντως, όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes», στη φετινή παρέλαση ο αριθμός των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης πεζικού θα είναι μικρότερος κατά 50%.

Αφού η Μόσχα έχασε στη διάρκεια του πολέμου με την Ουκρανία 114 άρματα μάχης T-80, ο ρωσικός στρατός θα προσπαθήσει να βρει δέκα «T-80» — πρόκειται για τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα- για τη φετινή παρέλαση. Επιπλέον, το 2021, 10 μαχητικά Sukhoi Su-30 και Su-34 έκαναν την εμφάνιση τους στον ρωσικό ουρανό κάτι όμως για φέτος δεν προβλέπεται . Σε ότι αφορά τα ελικόπτερα, από τα 23 που συμμετείχαν πέρυσι, φέτος θα εμφανιστούν μόνο 15.

Η Δύση εστιάζει στον Ρώσο πρόεδρο και την υγεία του

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα την 9η Μαΐου θα είναι μια καλή ευκαιρία για την διεθνή κοινότητα να επικεντρώσει την προσοχή της στον Ρώσο πρόεδρο, για την κατάσταση της υγείας του οποίου κυκλοφορούν διάφορα σενάρια- από καρκίνο, άνοια έως και Πάρκινσον.

Στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, ο Πούτιν εμφανίστηκε πρησμένος σαν να έχει πάρει κιλά ενισχύοντας τις φήμες ότι μπορεί να πάσχει από καρκίνο και να υποβάλλεται σε ειδική αγωγή.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: