Ρωσία: Βίντεο της FSB δείχνει τις κινήσεις της φερόμενης δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα

Βίντεο με την φερόμενη ως δράστιδα της δολοφονικής επίθεσης κατά της κόρης του Αλεξάντρ Ντούγκιν, Ντάρια, έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Το συγκεριμένο βιντεοληπτικό υλικό παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανή Νατάλια Βοβκ εισήλθε στη Ρωσία, έμεινε στο ίδιο οίκημα με το θύμα και, μετά την ολοκλήρωση της δράσης της, έφυγε για την Εσθονία.

Αρχικά, φαίνεται ότι η Βοβκ ανοίγει το καπό του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ελέγχου και τα μαλλιά της είναι ανοιχτόχρωμα. Αργότερα, μπήκε στον ίδιο χώρο που διέμενε και η Ντούγκινα ως μελαχρινή, ενώ κατά την αποχώρησή της από τη Ρωσία, είχε το ίδιο χρώμα μαλλιών με αυτό κατά την είσοδό της.

Η δημοσιογράφος και πολιτική επιστήμονας Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε ο βράδυ της 20ης Αυγούστου. Οδηγούσε ένα αυτοκίνητο που εξερράγη σε αυτοκινητόδρομο στην ευρύτερη περιοχή περιοχής της Μόσχας.

Η FSB διαπίστωσε ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και η δράστιδα εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο οίκημα όπου ζούσε η Ντούγκινα.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η Βοβκ ακολουθούσε το θύμα της, για το οποίο χρησιμοποιούσε ένα Mini Cooper, στο οποίο άλλαξε τρεις φορές αριθμούς. Σύμφωνα με την έρευνα της FSB, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ήδη πωληθεί στην Ουκρανία, με ουκρανικές πινακίδες, μέσω σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Την ημέρα της δολοφονίας, η Βοβκ και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition και αφού η Ντούγκινα έφυγε από την εκδήλωση, προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη στο SUV Toyota Land Cruiser Prado, που οδηγούσε. Μετά από αυτό, η Βοβκ και το κορίτσι έφυγαν για την Εσθονία.

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ RahDit, η 43χρονη Ουκρανή υπηρέτησε προηγουμένως στο εθνικό τάγμα Αζόφ και το πατρικό της όνομα είναι Shaban.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: