Ρωσία: Πρόστιμο στη γυναίκα του Ναβάλνι για συμμετοχή στις διαδηλώσεις της Κυριακής

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά της φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι, ήταν «χούλιγκανς και προβοκάτορες» — Πάνω από 5.300 συλλήψεις

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα πρόστιμο ύψους 219,5 ευρώ στην Γιούλια Ναβάλναγια, την σύζυγο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, για συμμετοχή στις κυριακάτικες διαδηλώσεις που δεν είχαν λάβει άδεια από τις αρχές.

Η αστυνομία διέλυσε χθες τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη Ρωσία που πραγματοποίησαν υποστηρικτές του Ναβάλνι ζητώντας την αποφυλάκισή του, και προχώρησε σε περισσότερες από 5.300 συλλήψεις διαδηλωτών, οι οποίοι αψήφισαν το σφοδρό ψύχος και την απειλή προσαγωγής τους και βγήκαν για δεύτερο σαββατοκύριακο στους δρόμους.

Κρεμλίνο: «Χούλιγκανς και προβοκάτορες» συμμετείχαν στις διαδηλώσεις

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, που συμμετείχαν στις χθεσινές διαδηλώσεις κατά της φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι, ήταν «χούλιγκανς και προβοκάτορες».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη ότι είναι αδύνατος ο διάλογος με τέτοιους ανθρώπους και ότι είναι απαράδεκτη η βία κατά των αξιωματούχων επιβολής της τάξης σε διαδηλώσεις που δεν έχουν λάβει έγκριση, μια ημέρα μετά τις πολυάριθμες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Μόσχα και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκαν από υποστηρικτές του επικριτή του Κρεμλίνου, οι οποίοι ζητούν την απελευθέρωσή του.

“Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με χούλιγκανς και προβοκάτορες. Υπήρχαν αρκετοί χούλιγκανς, προβοκάτορες, οι οποίοι συμπεριφέρονταν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επιθετικά προς τους αξιωματούχους της επιβολής του νόμου, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο. Αυτός είναι ο λόγος που η αστυνομία προχωράει σε συγκεκριμένες ενέργειες και λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται στην κατάσταση αυτή με όλη του την ισχύ”, είπε ο Πεσκόφ.

Η κάθε περίπτωση, όπου υπάρχει τραυματισμός διαδηλωτή σε διαδήλωση που δεν έχει λάβει άδεια, θα πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα, τόνισε ο Πεσκόφ, ενώ η αστυνομία απαντά στις προκλήσεις με νόμιμο και ισχυρό τρόπο.

Οι σκληρές ενέργειες της αστυνομίας, είπε, θα πρέπει να εξετάζονται σε σχέση με τους λόγους που έγιναν αυτές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, κανένας δεν παρεμπόδισε το έργο των δημοσιογράφων κατά τις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι στις 23 και στις 31 Ιανουαρίου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: