Ρωσία: Πολιτικός φωτογραφίζεται κρατώντας με περηφάνια μια βαριοπούλα-δώρο της Wagner

Υψηλόβαθμος Ρώσος πολιτικός δημοσίευσε σήμερα μια φωτογραφία με τον ίδιο να κρατά σφιχτά μια βαριοπούλα που του δώρισε η εταιρία μισθοφόρων της Wagner, ένα εργαλείο που έχει υιοθετήσει η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση ως σύμβολο εκδίκησης από τότε που αυτό χρησιμοποιήθηκε πέρυσι για τη δολοφονία ενός άνδρα που αυτομόλησε από τη Wagner.

Το μακάβριο δώρο φαίνεται να είναι ένα «ευχαριστώ» στον Σεργκέι Μιρόνοφ, ηγέτη του πιστού στο Κρεμλίνο κόμματος Δίκαιη Ρωσία, για την υποστήριξή του στην Wagner και στα κατορθώματά της στα πεδία των μαχών της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Μιρόνοφ, πρώην αλεξιπτωτιστής, επαίνεσε τη Wagner, η οποία ισχυρίζεται πως είναι μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, με τον Ρώσο βουλευτή να μιλά για έναν «ηρωικό στρατιωτικό σχηματισμό» αφού η οργάνωση αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος σε μια επιχείρηση που είδε τις ρωσικές δυνάμεις αυτόν τον μήνα να καταλαμβάνουν την ουκρανική πόλη Σολεντάρ.

Ο πολιτικός δημοσίευσε μια φωτογραφία του να ποζάρει με τη βαριοπούλα στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτή της Wagner, για το ασυνήθιστο δώρο.

Η μεταλλική κεφαλή της βαριοπούλας έφερε τον λογότυπο της Wagner και ήταν ζωγραφισμένη με κρανία.

«… Αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Με τη βοήθειά του, θα κάνουμε ένα βαθούλωμα στη ναζιστική ιδεολογία που στοχεύει να καταστρέψει τη χώρα μας», είπε ο Μιρόνοφ, ο οποίος, όπως πολλοί άλλοι Ρώσοι πολιτικοί, περιγράφει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια υπαρξιακή μάχη για την επιβίωση της Ρωσίας απέναντι σε μια μοχθηρή Δύση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: