Ρωσία-ΗΠΑ: Πιθανή η συνάντηση Πομπέο-Πούτιν στο Σότσι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να συναντηθεί στις 14 Μαΐου στο Σότσι με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετά τις συνομιλίες που θα έχει την ίδια ημέρα με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην συνάντηση Πομπέο –Λαβρόφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, μετά το περάς των συνομιλιών των δύο υπουργών Εξωτερικών. «Αυτό (σ.σ.: η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ) είναι το κύριο σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πομπέο στο Σότσι, αλλά μετά τις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο Πομπέο να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ρωσίας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η συνάντηση Λαβρόφ- Πομπέο στο Σότσι θα είναι η δεύτερη που θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός. Χθες, Δευτέρα, είχαν συνομιλίες στην πόλη Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Οι συνομιλίες διήρκεσαν περίπου μια ώρα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έδωσαν την δυνατότητα να γίνει «ένα καλό βήμα προς τα εμπρός» σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις 3 Μαΐου με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: