Ρωσία: Η κακοκαιρία υπεύθυνη για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου

Ο Ρώσος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Ίγκορ Κονατσένκοφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι αιτία ήταν τα «κακά καιρικά φαινόμενα» που επικρατούσαν στην περιοχή, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

«Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Su-30 μπήκε για μερικά δευτερόλεπτα στον τουρκικό εναέριο χώρο, στη διάρκεια ενός ελιγμού, ενώ επέστρεφε στο αεροδρόμιό του», είπε ο Κονατσένκοφ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου. «Το επεισόδιο αυτό είναι συνέπεια των κακών καιρικών συνθηκών στη ζώνη αυτή. Δεν θα πρέπει να θεωρείται ως κάποιου είδους συνωμοσία», υπογράμμισε.

Τα ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα δέκα στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κυρίως στην επαρχία της Δαμασκού. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν 15 εξόδους και κατέστρεψαν στόχους στην επαρχία του Χαλεπιού, μια θέση «μαχητών του ΙΚ στα ανατολικά της επαρχίας Χομς», άλλη μία στην επαρχία Ιντλίμπ και δύο θέσεις της στην επαρχία της Δαμασκού.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι σε μία από τις επιδρομές αυτές καταστράφηκαν θέσεις πυροβολικού των τζιχαντιστών στη Χομς, ενώ σε άλλη τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν περίπου 20 άρματα του Ισλαμικού Κράτους, στην ίδια επαρχία. skai.gr

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: