Ρωσία: Έντονη αντίδραση του Ισραήλ στην κάθειρξη 7,5 ετών σε Αμερικανοϊσραηλινή για 9,6 γραμμάρια κάνναβης

Η απόφαση του δικαστηρίου Χίμκινσκι της Μόσχας να καταδικάσει σήμερα την Aμερικανοϊσραηλινή Ναάμα Ισαασχάρ, σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, η ποσότητα των οποίων ήταν μόλις 9,6 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα οι Ιραηλινοί χαρακτήρισαν την ποινή «δυσανάλογη» με το παράπτωμα της Ισαασχάρ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καθώς με το ζήτημα της 25χρονης αμερικανο-ισραηλινής, είχε ασχοληθεί προσωπικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

«Ο Νετανιάχου είχε ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση της Ναάμα Ισασχάρ το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος είχε συζητήσει το εν λόγω ζήτημα με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Σότσι πριν από μερικές εβδομάδες (η συνάντηση είχε γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου-σ.σ) καθώς και τα την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας αυτή την εβδομάδα (στις 7 Οκτωβρίου –σ.σ)» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, ότι ο «πρωθυπουργός ζήτησε να μετριασθεί τόσο η ποινή, όσο και οι συνθήκες κράτησης της Ναάμα. Ο Νετανιάχου εκτιμά ιδιαίτερα την ετοιμότητα του προέδρου Πούτιν να διαθέσει χρόνο για το ζήτημα αυτό και ελπίζει ότι οι προσπάθειες του θα καρποφορήσουν».

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ, ασχολήθηκε με την υπόθεση Ισασχάρ καθ’ όλη την περίοδο κράτησης της. Το Ισραήλ κατέστησε σαφές ότι η ποινή, που απαιτεί η ρωσική εισαγγελία, είναι δυσανάλογη και δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα του εγκλήματος, το οποίο αποδίδεται στην Ισασχάρ. Ο πρωθυπουργός και το Κράτος του Ισραήλ θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε οι ρωσικές αρχές να αφήσουν ελεύθερη τη Ναάμα Ισασχάρ και να την στείλουν στην χώρα της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η Ναάμα Ισασχάρ δεν είχε ποινικό μητρώο όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας και ότι η αντιμετώπιση της από την Ρωσία δεν ήταν «αρμόζουσα ως προς τις συνθήκες της σύλληψης της».

Η ηλικίας 25 ετών Ναάμα Ισασχάρ συνελήφθη στις 9 Απριλίου στο αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας, στο τμήμα τράνζιτ -προερχόμενη από το Νέο Δελχί με προορισμό το Τελ-Αβίβ- όπου περίμενε την πτήση της χωρίς να εγκαταλείψει την ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου. Την αποσκευή της άρχισε να μυρίζει ο σκύλος της δίωξης ναρκωτικών του αεροδρομίου, ενώ οι τελωνειακοί υπάλληλοι του τμήματος δίωξης ναρκωτικών βρήκαν στο σακίδιο της ποσότητα 9,6 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: