Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι απέκρουσε προσπάθεια κατάληψης του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια από τους Ουκρανούς

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια με μία επίθεση που πραγματοποίησαν χθες πριν από τα μεσάνυχτα, όπως ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια ενημέρωσή του.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, ουκρανική ναυτική δύναμη αποτελούμενη από 250 στρατιώτες επιχείρησε να αποβιβαστεί στην ακτή μιας λίμνης κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στα νότια της Ουκρανίας, περίπου στις 23:00 ώρα Ελλάδος, πριν από τα μεσάνυχτα χθες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της απέκρουσαν την επίθεση με τη χρήση επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει την αναφορά.

Η Άγκυρα είναι έτοιμη να προσφέρει ένα ρόλο διευκόλυνσης των επαφών, για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ότι η χώρα του θα μπορούσε να έχει ένα ρόλο διευκόλυνσης των επαφών, αναφορικά με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης, τις εξελίξεις αναφορικά με τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, εκφράζοντας και την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου σύμφωνα με τα σχέδια, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν συμφώνησαν να συζητήσουν τα ζητήματα που υπάρχουν με λεπτομέρειες όταν θα συναντηθούν στην Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν για μία διάσκεψη στις 15-16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: