Ρόδος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 53χρονο και τον γιο του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος του 53χρονου ξενοδόχου και του 20χρονου γιου του για το θάνατο του 46χρονου εργολάβου και πατέρα τριών παιδιών. Πατέρας και γιος, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί , ο 53χρονος πατέρας έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς το έγκλημά του αλλά πως επρόκειτο για ατύχημα καθώς όλα έγιναν στο πλαίσιο άμυνας απέναντί του.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr ο 53χρονος φέρεται να είπε πως ο εργολάβος μετέβη στο ξενοδοχείο του για να του ζητήσει να του δώσει τα χρήματα που του όφειλε, ποσό άνω των 70.000 ευρώ ενώ υποστήριξε ότι το θύμα ήταν σε κατάσταση μέθης και επιτέθηκε στον 20χρονο γιο του.

Προκειμένου να σώσει το παιδί του, ο 53χρονος υποστήριξε ότι μπήκε στη μέση και χτύπησε τον 46χρονο άντρα ενώ του πέρασε κι ένα σχοινί στο λαιμό. Όταν κατάλαβαν ότι ήταν νεκρός, πατέρας και γιος τον μετέφεραν σε έναν ερημικό δρόμο σε περιοχή μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου.

Το σημείο αυτό υπέδειξε στους αστυνομικούς ο 53χρονος ξενοδόχος όπου και εντοπίστηκε ο 46χρονος εργολάβος φορώντας μόνο το εσώρουχό του κι έχοντας δίπλα του το σχοινί.

Οι ισχυρισμοί του 53χρονου

Όπως είπε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρόδου ο 53χρονος, την επίμαχη ώρα το θύμα πήγε μεθυσμένο στο ξενοδοχείο του και προκάλεσε επεισόδιο, ζητώντας του πιεστικά να εξοφλήσει την οφειλήαπό την ανακαίνιση που είχε κάνει στη μονάδα το 2019. Ο δράστης υποστηρίζει ότι ο 46χρονος ήταν εριστικός και επιτέθηκε στον γιο του, τον οποίο άρχισε να χτυπά, με αποτέλεσμα εκείνος να μπει μπροστά του προσπαθώντας να τον προστατεύσει.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, κατά την διάρκεια της συμπλοκής άρπαξε
 ένα σχοινί και το έσφιξε γύρω από το λαιμό του 46χρονου, ρίχνοντάς τον στα δάπεδο προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει, χωρίς -όπως λέει- να αντιληφθεί ότι τον στραγγάλισε! Όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν νεκρός, τον έγδυσε με τη βοήθεια του 20χρονου γιου του και μετέφεραν το πτώμα σε έναν ερημικό δρόμο μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου που υπέδειξε στους αστυνομικούς, οι οποίοι το βρήκαν.

Ο καθ’ ομολογία δράστης είχε βρεθεί από την αρχή στο στόχαστρο των αστυνομικών, καθώς το επίμαχο βράδυ είχε ραντεβού με το θύμα για να του καταβάλλει το ποσό που του χρωστούσε, ύστερα από συμφωνία των δικηγόρων τους. Στην πρώτη του κατάθεση είχε ισχυριστεί ότι το ραντεβού είχε ακυρωθεί. Όμως, ο 46χρονος Αλβανός είχε καταγραφεί από κάμερες κοντά στο ξενοδοχείου του 53χρονου, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ξανά το περασμένο Σάββατο αλλά δεν εμφανίστηκε επικαλούμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Όπως αποκαλύφθηκε, αυτό δεν συνέβη, πράγμα που ενέτεινε τις υποψίες και οι αστυνομικοί τον προσήγαν ως ύποπτο το βράδυ της Δευτέρας, οπότε “έσπασε” και ομολόγησε τα πάντα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: