Ρόδος: Γυναίκα έγινε μητέρα στα 60 της χρόνια [φωτο]

Στο φως της δημοσιότητας επαναφέρουν τα τοπικά μέσα της Ρόδου την ιστορία μίας γιαγιάς, της κυρίας Χαριστούλας Καρυώτη που έφερε στον κόσμο δίδυμα στα 60 της χρόνια.

Η κυρία Χαριστούλα από τον Αρχάγγελο, διαμένει μέσα στον οικισμό της Ρόδου με τον άντρα της και τα δίδυμα αγόρια τους Νικόλα και Άγγελο.

Η γυναίκα, ψηλή, λεπτή, καλοντυμένη, με λευκά μαλλιά πιασμένα αλογοουρά, μιλά τώρα στην εφημερίδα «Ροδιακή» για όλα εκείνα που την προβλημάτισαν, την στεναχώρησαν και την έκαναν να γελάσει από χαρά.

«Είναι τόσο τίμια και τόσο εργατική» λέει ο πατέρας των αγοριών, «που δεν υπάρχει άλλη!».

Όπως γράφει η εφημερίδα, η κυρία Χαριστούλα κατά την διάρκεια της συνέντευξης βούρκωσε πολλές φορές και έκανε πάλι άπειρες προσευχές σαν αυτές που έκανε όταν πίστευε ότι πήγε κόντρα σε κάθε κοινωνικό ταμπού και ιατρικό πρόβλημα, ώστε το όνειρό της να γίνει πραγματικότητα.

«Με τον άντρα μου, ήμασταν παντρεμένοι 20 χρόνια, χωρίς παιδί. Είχαμε πάει σε γιατρούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη… Πρόβλημα σοβαρό δεν είχα, και αν και η ηλικία προχωρούσε έλεγα «θα κάνω παιδί…», εξομολογείται η κυρία Χαριστούλα, προσθέτοντας πως «και πιο πριν οι γιατροί μου λέγανε «είσαι μεγάλη, ζήσε τη ζωή σου, φάε τα λεφτά σου, παιδιά δεν κάνεις…».

«Κουρασμένη ήμουν από τα κτήματα, κουσουριασμένη, όχι. Επίστευα ότι θα κάνω παιδιά. Άμα δεν το πιστεύεις δεν κάνεις τίποτα. Τον καημό μου, Παναγιούλα μου…

Έκανα γενικές εξετάσεις, «μπράβο, λέει, τι τροφές τρώτε;», «Όπως ο κόσμος όλος…», Εγώ δεν πολυτρώω κρέας, μόνο λάδι και γάλα. Τσιγάρο, Χριστός και Παναγία… «Γυναικολογικά είσαι κούκλα…», μου είπανε. Κάνανε συμβούλιο, είδανε, λέει «προχωράμε, τέτοια γυναίκα δεν εξαναείδαμε! Υπάρχει τρόπος να μείνεις έγκυος…»!

Γύρισα πίσω στη Ρόδο, κι ήμουν ελαφριά, δεν εκατάλαβα τίποτα λέω, «τόσο ελαφριά, δεν έγινε τίποτα…». Πήγαινα στα χωράφια πάλι. Και πορπατηχτή… Μια μέρα, πήρε τηλέφωνο ο γιατρός που με παρακολουθούσε εδώ, λέει «έλα, να σε δω…». Πήγα, με είδε, φεύγω, πάω παίρνω το λεωφορείο για να ‘ρθω Αρχάγγελο, με το που ήρθα μου λέει ο άντρας μου ο Γιάννης, «ο γιατρός πήρε τηλέφωνο, είσαι έγκυος σε τρίδυμα».

Έτρεξε στο δρόμο να σε προλάβει και είχες εξαφανιστεί». Κύριε ελέησον. Με είδε στο μηχάνημα, κι έφυγα, κι έτρεξε από πίσω μου να μου πει «είσαι έγκυος σε τρίδυμα, στα 60 σου»! Πήρε τον άντρα μου, του λέει «μου ‘φυγε…»! Τι ετράβηξα, Χριστέ μου. Πώς τα ‘καμα, πώς τα γέννησα, πώς τα μεγάλωσα! Οι ευχές των γονιών μου ήταν…», διηγείται.

“Το χωριό τι είπε, ο κόσμος εδώ;

Ερωτηθείσα τι είπε το χωριό και ο κόσμος, η κυρία Χαριστούλα απάντησε ως εξής: Άστα κόρη μου. «Τι τα ‘θελε, μεγάλη γυναίκα, πότε να τα θρέψει, και πότε να τα μεγαλώσει…»… Ο κόσμος, κουτσομπόλεψε και άσχημα που δεν το περιμέναμε τόσο. Στεναχωρηθήκαμε. Κουτσομπολιό… πα, πα, πα.

Δεν επεριμέναν ότι θα κάνω παιδί, 60 χρονών. Να ‘σαι κοπελούδα, να κάμεις. Γριά, μεγάλη, άνω των ορίων; Οι δημοσιογράφοι που περάσαν από δω, δε λέγεται. Το BBC, ήρθε, γερμανικά κανάλια, όλα τα ελληνικά και όλοι οι γνωστοί δημοσιογράφοι από την Αθήνα…

Ξαναπήγα στην Αθήνα και είδαν οι γιατροί ότι πρέπει να βγάλουν το ένα. Έρχονταν οι δημοσιογράφοι, ο κόσμος, μιλούσαν για ιατρικό θαύμα, τι έκανε η επιστήμη! Με ρωτούσαν πώς τα κατάφερα. Τους είπα, είναι οι ευχές των γονιών μου. «Ευχές των γονέων έπαρε και στο βουνό ανέβα…», ξέρεις τι θα πει; Ά, Παναγιούλα μου, κι εύχουμαι και τα παιδάκια μου» καταλήγει η 80χρονη.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: