Ρόδος: Ένα… κουνάβι άφησε χωρίς νερό έναν ολόκληρο οικισμό

Πολύωρη διακοπή ρεύματος ταλαιπώρησε πρόσφατα τους κατοίκους της περιοχής των Πευκών της Λίνδου, στη Ρόδο. Και ποιος ήταν ο υπεύθυνος; Ένα… κουνάβι!

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Δευτέρα το βράδυ διεκόπη απότομα η υδροδότηση σε ολόκληρο τον οικισμό γεγονός που άφησε μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες χωρίς σταγόνα νερό.

Να αναφέρουμε, βέβαια, ότι κάθε καλοκαίρι λόγω ανεπάρκειας νερού τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και είναι επαναλαμβανόμενα. Αυτή τη φορά όμως συνέβη εντελώς ξαφνικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα η διακοπή ήταν καθολική σε ολόκληρους τους Πεύκους.

Ακόμη, η διακοπή ξεκίνησε κοντά στα μεσάνυχτα που θεωρητικά εκείνη την ώρα πέφτει η ζήτηση, γεγονός που σήμανε συναγερμό στους επιχειρηματίες και ξενοδόχους της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκαν στελέχη της ΔΕΥΑΡ και του Δήμου Ρόδου, με σκοπό να διαπιστώσουν ποιο ήταν το πρόβλημα. Κλήθηκαν και στελέχη της ΔΕΗ να ελέγξουν αν επρόκειτο για πρόβλημα ηλεκτροδότησης των δεξαμενών.

Ένα κουνάβι αποφάσισε να… μασουλήσει τα καλώδια!

Όπως αποδείχθηκε, είχαν πέσει οι ασφάλειες στο αντλιοστάσιο εξαιτίας υπερφόρτωσης σε μετασχηματιστή, που προκλήθηκε από ένα κουνάβι που προσπάθησε να φάει τα καλώδια, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: