Ροδίτισσα πηγαίνει την κόρη της στα δικαστήρια λόγω αχαριστίας

Μετά την ενηλικίωση του κοριτσιού ξεκίνησε η ρήξη με την οικογένεια

Αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κατέθεσε μία Ροδίτισσα για ανάκληση γονικής παροχής κατά της κόρης της, λόγω… αχαριστίας.

Σύμφωνα με την αγωγή, το 1996 η μητέρα μεταβίβασε με γονική παροχή στην ανήλικη τότε κόρη της την ψιλή κυριότητα μίας οικοδομής από τις 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες της.

Επειδή το κορίτσι ήταν τότε μόλις 11 ετών, αλλά και λόγω των συνθηκών διαβίωσης που της προσέφερε η μητέρα και ο σύζυγός της, η γονική αυτή παροχή είχε την έννοια της δωρεάς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η αγωγή, τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα μετά την ενηλικίωση του κοριτσιού, οι σχέσεις της με την οικογένεια άρχισαν να διαταράσσονται και έκτοτε βρίσκονται σε ρήξη.

Σύμφωνα με την μητέρα, η κόρη της έχει δείξει αχαριστία και ανάρμοστη συμπεριφορά, προκαλώντας επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων απειλεί και βρίζει με αισχρές και χυδαίες φράσεις, με αποτέλεσμα να εκτίθενται στη μικρή κοινωνία της Ρόδου.

Η αγωγή αναφέρει ότι η αχάριστη συμπεριφορά της κόρης απέναντι στους γονείς της εκδηλώθηκε μεταξύ άλλων, όταν εξέφρασε την πρόθεσή της να πωλήσει σε τρίτα πρόσωπα την ψιλή κυριότητα της ημιτελούς οικοδομής, την οποία μεταβίβασε με το συμβόλαιο γονικής παροχής, έναντι του ευτελούς ποσού των 10.000 ευρώ εκβιαστικά.

Σε πρότασή τους να μην το αγοράσει κάποιος ξένος αλλά να το αγόραζε η αδελφή της είτε οι γονείς της, αξίωνε το ποσό των 280.000 ευρώ.

Ακόμη, σύμφωνα με την αγωγή, η κοπέλα παραβίασε την κλειδαριά του σπιτιού, του οποίου την επικαρπία έχει η μητέρα της, και προσπάθησε να αλλάξει κλειδαριές. Η αδελφή της και ο σύζυγός της κάλεσαν την αστυνομία και λίγο πριν καταφθάσει στο σημείο, η κοπέλα εγκατέλειψε την προσπάθειά της.

Έπειτα από το περιστατικό αυτό ακολούθησε ανταλλαγή εξωδίκων και από τις δύο πλευρές.

Για τους παραπάνω λόγους η μητέρα ζητά με την αγωγή της να ανατραπεί η συμβολαιογραφική πράξη γονικής παροχής της ψιλής κυριότητας της οικοδομής που μεταβίβασε στην κόρη της.

Διαβάστε ακόμη:Τρίκαλα: Ένας 82χρονος προκάλεσε γιγαντιαία κινητοποίηση των αρχών επειδή κάλεσε κατά λάθος το 112

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: