Ρίγη συγκίνησης στον πρώτο γάμο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Χαρμόσυνα νέα σχεδόν ένα χρόνο μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι, καθώς πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γάμος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, δίπλα από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα που είχε καεί από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού.

Ειδικότερα, η όμορφη τελετή έγινε την Κυριακή 23 Ιουνίου σε κλίμα συγκίνησης, καθώς η νύφη σύμφωνα με τη Μητρόπολη, ήταν ένα από τα δεκάδες παιδιά που μεγάλωσαν στο παιδικό ίδρυμα.

«Μέσα από τις στάχτες του προηγούμενου έτους, γεννιέται μια καινούρια ελπιδοφόρα ζωή» είναι οι σκέψεις της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει ο ναός, με αφορμή τον γάμο της Όλγας την Κυριακή.

«Το Λύρειο Ίδρυμα για μένα είναι οικογένεια», δήλωσε η νύφη.

«Παίρνω μία κοπέλα η οποία έχει ζήσει τόσα χρόνια στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Νιώθω τεράστια χαρά και τιμή που παντρεύομαι αυτήν την κοπέλα», είπε από την πλευρά του ο σύζυγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθηγουμένη της Μονής παρέδωσε τη νύφη στον γαμπρό και εξέφρασε την πολύ μεγάλη χαρά της για το γεγονός. «Ένα από τα παιδιά μας, που ήταν από μικρό εδώ, μεγάλωσε, εξελίχθηκε, σπούδασε, εργάστηκε και τώρα φτιάχνει τη δική της οικογένεια», είπε.

«Ήταν πολύ λίγα τα παιδιά. Ευτυχώς που τα περισσότερα έλειπαν, γιατί δεν ξέρω με τον πανικό που θα έπιανε τα πιτσιρίκια αν θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε τόσο γρήγορα», είχε δηλώσει η καθηγουμένη της Μονής στην τηλεόραση του Alpha, μετά τη φονική πυρκαγιά στο προσθέτοντας πως «στο τελευταίο αυτοκίνητο με το οποίο φύγαμε, η φωτιά είχε πιάσει ήδη έξω από τα πεύκα».

Τότε, η ίδια είχε δηλώσει αισιόδοξη για την αποκατάσταση του Ιδρύματος εξαιτίας του κύματος αλληλεγγύης που έχει εκδηλωθεί. «Απλός κόσμος παίρνει και λέει ότι κατέθεσε 50 ευρώ, 100 ευρώ, 20 ευρώ. Είναι άνθρωποι που στερούνται και προσπαθούν να βοηθήσουν και είναι πολύ συγκινητικό. Σιγά-σιγά θα ξαναγίνουν. Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Και δεν μας αφήνει ο κόσμος να απελπιστούμε με τη βοήθεια που μας δίνει».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: