Ρεζίλι η Ολλανδία με την απόφαση ΣΟΚ δικαστηρίου που δεν θέτει εκτός νόμου οργάνωση παιδεραστών..

Ρεζίλι η Ολλανδία με την απόφαση ΣΟΚ δικαστηρίου που δεν θέτει εκτός νόμου οργάνωση παιδεραστών..

Δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η ολλανδική οργάνωση παιδεραστών Martijn, η οποία προωθούσε την «αποδοχή από την κοινωνία» των «συναινετικών σeξουαλικών σχέσεων» μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, προτού διαλυθεί τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του εφετείου που εξέτασε την υπόθεση αυτή.

«Το της οργάνωσης αντιτίθεται στη δημόσια τάξη, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινωνίας», εξήγησε το Εφετείο του Άρνεμ-Λόιβαρντεν στην ανακοίνωσή του.

Διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, ο πρόεδρος της οργάνωσης Μάρτιν Ουιτενμπόγκαρτ, είχε ασκήσει έφεση στην απαγόρευση και τη διάλυση της ομάδας του, την οποία είχε διατάξει τον περασμένο Ιούνιο το δικαστήριο του Άσεν.

 Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1982 και δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σeξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακοποίηση ανηλίκων.
 Το Εφετείο έκρινε ότι οι παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της οργάνωσης για κακοποίηση δεν μπορούν να συνδεθούν με την ίδια την οργάνωση, η οποία ουδέποτε διέπραξε εγκληματικές πράξεις.
Τα κείμενα και οι που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της είναι νόμιμα και επιπλέον ποτέ δεν δόθηκαν «συμβουλές» σε κάποιον για το πώς να αποκτήσει σeξουαλικές σχέσεις με παιδιά.

Η δράση της οργάνωσης δεν μπορεί να οδηγήσει στη «διάλυση» της κοινωνίας μολονότι προωθεί ως «κάτι το συνηθισμένο» τη σeξουαλική επαφή με παιδιά, «μιλά θετικά για αυτές τις επαφές, ακόμη και τις εξυμνεί», σημειώνει το δικαστήριο.

 Ο Ουιτενμπόγκαρτ σχολίασε την απόφαση στο λογαριασμό του στο γράφοντας:
«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πεφωτισμένοι δικαστές».
 Ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Αντ φαν ντεν Μπεργκ καταδικάστηκε το 2011 σε φυλάκιση τριών ετών για κατοχή φωτογραφιών, ταινιών και περιοδικών παιδικής π ορνογραφίας.

Ρεζίλι η Ολλανδία με την απόφαση ΣΟΚ δικαστηρίου που δεν θέτει εκτός νόμου οργάνωση παιδεραστών..

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: