Ρεχάγκελ, ο προπονητής…Ελλάδας

Ρεχάγκελ, ο προπονητής…Ελλάδας
Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ  

ΠΟΥ κρύβεται η πολιτική (και όχι μόνο) αλητεία; Βρες την δες την, φώναξέ μας να την καμαρώσουμε κι όλοι μαζί να νιώσουμε…περήφανοι. Εκλεγμένοι και εκλέκτορες. Και να αντιστοιχίσουμε ονόματα στα κομμάτια της. Μέχρι τότε, δώσε τον «αγώνα» σου αν είσαι μέσα στη βρωμιά, εξάντλησε τις ανοχές σου, αν είσαι παρατηρητής και εκτός κυκλώματος. Κατάγραψε συμπεριφορές, μελέτησε χαρακτήρες. Και την τέχνη τους να ξεφεύγουν.

ΘΕΛΕΙΣ δείγμα……..

πολιτικής αλητείας και χώρο που όζει κάτω από μύτες παχύδερμων με ανοσμία και με κλειστά; Δες την…ταλαίπωρη Λίστα (Λαγκάρντ) και ρίχνε στο τσουβάλι την απάτη τυλιγμένη με την προστυχιά. Την τραβολογούν ελέγχοντες και ελεγχόμενοι μέχρι να την καταντήσουν αγνώριστη και, άχρηστη ως δυσανάγνωστη, θα τη ρίξουν καταγής.

ΠΗΡΑΜΕ και γεύση από ράθυμους των υψηλών…κλιμακίων. Το ερώτημα ήταν ποιος φταίει για τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά που δεν λειτούργησαν. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το πρωτοφανές φαινόμενο να πληρώνονται απ’ το δημόσιο ισοβίτες δολοφόνοι. Ο «δείκτης» πέρασε από πρόσωπα και απρόσωπα συμβούλια που δεν συνεδρίασαν, για να φτάσει ψηλά και να επιμερίσει υπουργικές ευθύνες. Κυβερνώντες που λειτούργησαν ως εξαρτήματα της μηχανής που την είπαμε «σύστημα». Με τα στεγανά του και με τους υποχθόνιους μη λειτουργήσουν οι θεσμοί, μην ορθοποδήσει ο τόπος.

ΣΥΜΠΑΘΗΣΑΜΕ «αθλητικά» τον Όττο Ρεχάγκελ κι ήταν απρόσμενο να διακριθούμε σε βαθμό «ευρωπαϊκό» και με το ταλέντο των ποδοσφαιριστών αξιοποιημένο στα υπεύθυνα χέρια του Γερμανού. Δεν τον θέλουμε ως πρέσβη-τον θέλουμε ως «προπονητή». Της σκόρπιας ομάδας που λέγεται ελληνική κοινωνία και Κράτος ελληνικό. Με τους θεσμούς, τα όργανα και τις υπηρεσίες του.

ΘΕΛΟΥΜΕ τον Γερμανό και την τέχνη του να συντάσσει τις σκόρπιες δυνάμεις του (νεο)έλληνα και να αξιοποιεί τις αρετές του. Αν, λοιπόν, δεν μας τον έστελνε η κα Μέρκελ, έπρεπε να τον αναζητήσουμε. Ως εθνικό μας προπονητή, πέρα από ομάδες και πρωταθλήματα. Να του δίναμε χρήμα και εξουσία, ελέγχοντας την πορεία του και αξιολογώντας το αποτέλεσμα.

ΖΗΤΗΣΑΜΕ τη γερμανική τεχνογνωσία περί τη της φορολογητέας ύλης στην των φοροκλεφτών κι έκαναν την…επανάστασή τους οι «πτωχοί τω ταμείω και τω πνεύματι». Μισήσαμε τους Γερμανούς για το κακό στην και στην ανθρωπότητα, καταριόμαστε την Μέρκελ και την παρέα της για την παρέμβασή τους ως τοκογλύφων, αλλά τον κ. Ρεχάγκελ τον…θέλουμε. Ως ιδιώτη, φιλέλληνα και «εθνικό» μας προπονητή.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: