Reuters: Ο Τσίπρας θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναμένεται να κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης αύριο, έχοντας κερδίσει την υποστήριξη ενός κεντρώου βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος αποκλίνει από τις γραμμές του κόμματός του, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Με τον τρόπο αυτό, αναφέρει το πρακτορείο, ο Τσίπρας κερδίζει τις 151 ψήφους που χρειάζεται.

«Ο Τσίπρας ζήτησε την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μετά την παραίτηση του δεξιού υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τη συμφωνία που τερματίζει τη μακρόχρονη διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη, πΓΔΜ («Μακεδονία» γράφει το πρακτορείο) με αλλαγή του ονόματος της βαλκανικής χώρας» συνεχίζει το τηλεγράφημα.

Η Βουλή θα αρχίσει σήμερα τη συζήτηση και η ψηφοφορία αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πως ζητήσει εκλογές εάν δεν δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες στη Βουλή των 300, και τη στήριξη ενός ανεξάρτητου βουλευτή. Ακόμα τέσσερις βουλευτές έχουν πει πως θα τον στηρίξουν. Πέμπτος είναι ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα κάνει το ίδιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος» σημειώνει το Reuters.

«Ο Δανέλλης τηλεφώνησε στον Σταύρο Θεοδωράκη αργά χθες βράδυ και του είπε πως θα στηρίξει την κυβέρνηση» είπε ο εκπρόσωπος στο Reuters.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: