Ρέθυμνο: Τουρίστας καθαρίζει τους δρόμους από τα σκουπίδια [βίντεο]

Τις εντυπώσεις έχει κλέψει ένας νεαρός τουρίστας στο Ρέθυμνο, ο οποίος, έχοντας πάντα το χαμόγελο στα χείλη, περνάει τον ελεύθερο χρόνο του καθαρίζοντας την πόλη από τα σκουπίδια που υπάρχουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Το έργο του καταγράφηκε από την κάμερα ενός περαστικού που εντόπισε τον ξανθό τουρίστα να καθαρίζει τα μικρά σκουπίδια μπροστά από το Ταχυδρομείο κοντά στον Δημοτικό Κήπο, τον σταμάτησε και τον ρώτησε γιατί προέβη σε αυτή την κίνηση.

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό, τόσο για τον κόσμο που θα με δει να το κάνω, όσο και για έμενα, γιατί μου δίνει θετική ενέργεια», ήταν η απάντησή του.

Μάλιστα, ο ευχάριστος τουρίστας δεν καθαρίζει μόνο αυτό το σημείο αλλά, όπως λέει ο ίδιος, συνηθίζει να μαζεύει τα σκουπίδια όταν κάνει βόλτα ή όταν περιμένει το λεωφορείο.

Το σπουδαίο σε αυτή την πράξη είναι η ανιδιοτέλειά της, καθώς δεν υπάρχει κανένα όφελος για τον τουρίστα να καθαρίζει το Ρέθυμνο από τα σκουπίδια, αλλά ούτε και τον νοιάζει τι θα σκεφτούν οι περαστικοί, όπως λέει «Βλέπεις το καλό και συνεχίζεις να το κάνεις».

 

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: