Ρέθυμνο: Την Παρασκευή η κηδεία του Κρητικού υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη

Ο Κρητικός υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, που βρήκε τραγικό θάνατο στη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελασσόνα, την Παρασκευή 21 Απριλίου θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Η σορός του θα μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 στο Ρέθυμνο προκειμένου ο υποστράτηγος να κηδευτεί στη γενέτειρά του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα στο χωριό Ελεύθερνα.

Όπως είναι φυσικό, η οικογένεια του υποδιοικητή της Α Στρατιάς, Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, είναι συντετριμμένη. Η σύζυγός του Κατερίνα (Καίτη) είναι σε κατάσταση σοκ και η ψυχολογία της είναι ιδιαίτερα άσχημη, ενώ συγκλονισμένοι είναι και οι δυο γιοι του, 28 και 23 ετών που τα τελευταία χρόνια έμεναν στους Αμπελόκηπους.

Να αναφέρουμε ότι ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Ελεύθερνα του Ρεθύμνου. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος). Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009. Το Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς έχοντας το βαθμό του Υποστράτηγου.

Στο μεταξύ, φως στα αίτια του δυστυχήματος ρίχνει η πρώτη κατάθεση της διασωθείσας αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: