Ρέθυμνο: Θύμα bullying μαθητής δημοτικού – Τον φωνάζουν “τουρκάκι” και του πετούν δυναμιτάκια

Μια ιστορία σκληρού εκφοβισμού σε βάρος μαθητή δημοτικού σε περιαστικό χωριό του Ρεθύμνου είδε το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζει.

Ο ανήλικος δεν είχε αναφέρει το παραμικρό στην οικογένειά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια το διάστημα που υπόκειται το bullying από συνομήλικούς του και ένα μεγαλύτερο αγόρι.

Εδώ και καιρό, στο χωριό όπου ζει με την οικογένειά του, κάποια παιδιά είχαν αρχίσει να φωνάζουν τον μαθητή “τουρκάκι” επειδή η μητέρα του είναι από την Τουρκία. Αν και οι συγχωριανοί την έχουν αγκαλιάσει και η ίδια έχει βαπτιστεί Χριστιανή, μερικά παιδιά κρατούσαν σκληρή στάση απέναντι στο παιδί της.

Έτσι, λίγες ημέρες πριν, οι συνομήλικοι του παιδιού και ένας μαθητής Γυμνασίου, το ξυλοφόρτωσαν, το κλωτσούσαν, του πετούσαν δυναμιτάκια, το αποκαλούσαν «τουρκάκι» και κατέγραψαν, μάλιστα, τις πράξεις τους στα κινητά τους τηλέφωνα.

Το παιδί δεν πηγαίνει στο σχολείο εδώ και έναν μήνα περίπου λόγω του εκφοβισμού που έχει υποστεί, ενώ εξειδικευμένος πανεπιστημιακός ψυχολόγος το παρακολουθεί. Ο ίδιος ο μαθητής δεν εκμυστηρεύτηκε το παραμικρό, με την υπόθεση να έρχεται στο φως, όταν πια τα σημάδια της κακοποίησης έγιναν ορατά και στο σώμα του από τους γονείς του.

Οι γονείς με τα έγγραφα των ειδικών και του νοσοκομείου και με σχετικό φωτογραφικό υλικό θα απευθυνθούν στη δικαιοσύνη για να δοθεί τέλος στην υπόθεση.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: