Ρέθυμνο: Στο «βαρύ» παρελθόν του 46χρονου στρέφονται οι Αρχές – Πώς στήθηκε το «καρτέρι θανάτου»

Αποδυναμώνεται το σενάριο της βεντέτας, πίσω από τη δολοφονία του 46χρονου που βρέθηκε νεκρός με τραύμα από πυροβόλο όπλο μέσα στο αυτοκίνητό του, στο χωριό Αρχοντική στο Ρέθυμνο.

Οι αστυνομικές Αρχές βλέπουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, καθώς το θύμα είχε «βαρύ» ποινικό παρελθόν και ερευνούν τις δοσοληψίες του με ανθρώπους της νύχτας, με την Ασφάλεια Ρεθύμνου να προσπαθεί να βρει την «άκρη του νήματος» στην υπόθεση, εξετάζοντας το σενάριο το θύμα να είχε ανοικτές διαφορές.

Ο δράστης ή οι δράστες, είχαν στήσει ενέδρα στο 46χρονο και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, με καραμπίνα στο κεφάλι. Είχε απασχολήσει τις Αρχές για πληθώρα ποινικών αδικημάτων, όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, ναρκωτικά και καταπατήσεις εκτάσεων. «Το θύμα είχε ζήσει τραγικά γεγονότα που τον ”σημάδεψαν” και καθόρισαν τη συμπεριφορά του. Είναι καιρός να σταματήσουν πια τα καπετανιλίκια», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός από τη σύζυγό του, η οποία τον αναζητούσε. Βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, σε χωματόδρομο που οδηγούσε στα χωράφια του. Σημειώνεται πως δύο αδέλφια του είχαν δολοφονηθεί στο παρελθόν με παρόμοιο τρόπο. Ήταν θύματα βεντέτας ανάμεσα σε μέλη τριών οικογενειών, η οποία είχε αρχίσει από το 1994.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 46χρονου από το 2010 μέχρι σήμερα

Οι Αρχές εξετάζουν το παρελθόν της οικογένειας του 46χρονου, αλλά ερευνούν κυρίως τις πιο πρόσφατες διαφορές του θύματος καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κάποια σοβαρά αδικήματα, με αφετηρία το 2010. Η κατηγορία αναφέρει ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αλλοδαπό, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασε σε ένα αυτοκίνητο και κινήθηκε προς άγνωστο σημείο. Στον δρόμο όμως, προσέκρουσε σε ένα αντικείμενο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το όχημα και να εξαφανιστεί ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Έναν χρόνο μετά, το 2011, σύμφωνα με την Αστυνομία, απείλησε ένα άτομο με όπλο.

Το 2012 συμμετείχε σε συμπλοκή, ενώ το 2014 σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ένα άτομο με τη χρήση μαχαιριού. Το συμβάν είχε γίνει στα Χανιά.


Ο 46χρονος που δολοφονήθηκε στην Αρχοντική

Το 2017 είχε απασχολήσει τις Αρχές για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ το ίδιο έτος είχε κατηγορηθεί ότι είχε χτυπήσει κι έναν πυροσβέστη, τον οποίο έστειλε στο νοσοκομείο.

Επίσης, το 2018 είχε κατηγορηθεί ότι χτύπησε με μαγκούρα ένα άτομο στην Αρχοντική και το 2022 είχε κατηγορηθεί πως απείλησε με όπλο δύο αδέλφια στο Ρέθυμνο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: