Ρέθυμνο: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία του 46χρονου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον δράστη του φονικού στην Αρχοντική Ρεθύμνου με θύμα τον 46χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα στον θώρακα.

Στο «κάδρο» των ερευνών της Αστυνομίας έχουν μπει έξι άτομα με τα οποία το θύμα φέρεται να είχε διαφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει η προσαγωγή ενός ατόμου για τη δολοφονία του 46χρονου ενώ έχουν γίνει και πέντε προσαγωγές για να δώσουν καταθέσεις. Μάλιστα, ήδη, κάποιοι μάρτυρες έχουν καταθέσει.

Η Αστυνομία εξετάζει όλες τις επαφές του 46χρονου, σύμφωνα με το neakriti.gr, και μάλιστα, στο επίκεντρο ήταν αρχικά μία βεντέτα χρόνων. Ωστόσο, το σενάριο αυτό φαίνεται να απομακρύνεται.

Μάλιστα, η Δίωξη Ναρκωτικών που φέρεται να παρακολουθούσε το τηλέφωνο του κτηνοτρόφου προσανατολίζεται στη συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών μαζί με Αλβανούς υπηκόους, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία γύρω από αυτό.

Παράλληλα, η σύζυγος του θύματος παρέδωσε το κινητό του στους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Επίσης, θα γίνει σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή εντοπισμού του θύματος για την περίπτωση που είχε δεύτερο κινητό.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 46χρονου από το 2010 μέχρι σήμερα

Οι Αρχές εξετάζουν το παρελθόν της οικογένειας του 46χρονου, αλλά ερευνούν κυρίως τις πιο πρόσφατες διαφορές του θύματος καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κάποια σοβαρά αδικήματα, με αφετηρία το 2010. Η κατηγορία αναφέρει ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αλλοδαπό, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασε σε ένα αυτοκίνητο και κινήθηκε προς άγνωστο σημείο. Στον δρόμο όμως, προσέκρουσε σε ένα αντικείμενο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το όχημα και να εξαφανιστεί ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Έναν χρόνο μετά, το 2011, σύμφωνα με την Αστυνομία, απείλησε ένα άτομο με όπλο.

Το 2012 συμμετείχε σε συμπλοκή, ενώ το 2014 σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ένα άτομο με τη χρήση μαχαιριού. Το συμβάν είχε γίνει στα Χανιά.

Το 2017 είχε απασχολήσει τις Αρχές για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ το ίδιο έτος είχε κατηγορηθεί ότι είχε χτυπήσει κι έναν πυροσβέστη, τον οποίο έστειλε στο νοσοκομείο.

Επίσης, το 2018 είχε κατηγορηθεί ότι χτύπησε με μαγκούρα ένα άτομο στην Αρχοντική και το 2022 είχε κατηγορηθεί πως απείλησε με όπλο δύο αδέλφια στο Ρέθυμνο.

Το χρονικό του φονικού

Ο 46χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του έξω από χώρο που χρησιμοποιούσε για ποιμνιοστάσιο, από τη σύζυγό του.

Το θύμα, είχε δεχθεί μια σφαίρα από καραμπίνα από το παράθυρο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Σήμερα (20/5) αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή από όπου θα προκύψουν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα που γίνεται.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: