Ρεκόρ παραγγελιών το 2022 για την Bentley Mulliner

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα κάποτε τα έκρυβαν στα γκαράζ και οι εκκεντρικοί ιδιοκτήτες τους τα έβγαζαν μόνο τα Σαββατοκύριακα και σε ειδικές περιπτώσεις. Τώρα οι νέοι ιδιοκτήτες των πανάκριβων αυτοκινήτων της Bentley όχι μόνο δεν τα κρύβουν αλλά τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Τουλάχιστον τα χαίρονται και δεν τα …κρύβουν.

Η αύξηση της ζήτησης αυτοκινήτων Bentley έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Για να καταλάβετε πόσο έχουν αλλάξει οι καταστάσεις, μέσα σε επτά χρόνια ,από το 2014 έως το 2021 η αγγλική εταιρία με τα πανάκριβα χειροποίητα αυτοκίνητα είχε δεχθεί 1000 παραγγελίες. Και εδώ θα δείτε την τεράστια διαφορά. Μόνο το 2022 η Bentley υλοποίησε παραγγελίες για 500 Mulliner.

Η ομάδα της Mulliner Design λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο δραστηριοποίησης του στιλιστικού τμήματος της Bentley, διασφαλίζοντας ότι το DNA της Bentley βρίσκεται στην καρδιά κάθε εξατομικευμένης παραγγελίας.

Σύμφωνα με την Bentley οι παραγγελίες πενταπλασιάσθηκαν από το τέλος του 2018 και μετά. Η ομάδα της Mulliner γιορτάζει ένα νέο ορόσημο στις ειδικές παραγγελίες για πολύ εκκεντρικούς πελάτες που δεν διστάζουν να διαθέσουν 400.000 και 500.000 ευρώ για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις που έχουν στα αυτοκίνητα τους. Ειδικά δέρματα, συγκεκριμένες ραφές στα καθίσματα με χρώματα ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, ειδικές ζάντες, λάστιχα, καθρέφτες, λαβές ακόμη και ειδικό σχεδιασμό για τα τηλεκοντρόλ.

Οι τελευταίες 500 μοναδικές Mulliner Bentley, είναι όλες χειροποίητες και διαφορετικές η μία από την άλλη. Χειροποίητο είναι και το αμάξωμα όπως η Batur, εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής ιστορικών μοντέλων όπως η Blower και μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικές επιλογές που έχουν παραγγελθεί από πελάτες.

Η 500η παραγγελία της Mulliner για το 2022 έγινε από Λονδρέζο κάτοικο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήταν μια από τις πρώτες Flying Spur S Hybrid στην οποία παρουσιάστηκε η νέα εξωτερική απόχρωση Spark Blue. Το χειροποίητο αυτοκίνητο έχει γυαλιστερό φινίρισμα του πακέτου Blackline και σπορ μαύρες ζάντες 22 ιντσών με σχέδιο δέκα ακτινών. Το φωτιζόμενο σήμα Flying B είναι σε γυαλιστερή μαύρη απόχρωση, πάνω από τη μαύρη μάσκα του ψυγείου που χαρίζει στην εικόνα ένα εντυπωσιακό εφέ. Η αγγλική εταιρία ανακοίνωσε ότι είναι πλέον διαθέσιμα 25 σατινέ χρώματα συμπεριλαμβανομένων των νέων Marlin Blue και Alpine Green.

Στο εσωτερικό, ο συνδυασμός γυαλιστερών ανθρακονημάτων και οι καπιτονέ δερμάτινες επενδύσεις σε απόχρωση Beluga αναδεικνύουν τη λάμψη κοσμήματος που έχουν οι αεραγωγοί, το πλαισίων του πίνακα οργάνων και τα χειριστήρια από γυαλισμένο μέταλλο. Αυτή η χρωματική παλέτα δημιουργεί μια έξοχη αντίθεση με τις διακοσμητικές προσθήκες σε απόχρωση Klein Blue στα καθίσματα και περιμετρικά στα πατάκια. Δέρμα σε απόχρωση Klein Blue χρησιμοποιείται επίσης στην επένδυση του κάτω μπράτσου του τιμονιού και στον επιλογέα ταχυτήτων.

Ο Paul Dickinson, Εμπορικός Διευθυντής της Mulliner σχολίασε:

«Η επίτευξη του ορόσημου των 500 παραγγελιών σε ένα χρόνο δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεχή υποστήριξη τόσο του σχεδιαστικού τμήματος της Bentley όσο και όλων των τμημάτων της ευρύτερης ομάδας της Mulliner. Το 2021 ήταν ήδη μια χρονιά ρεκόρ για τη Mulliner Design, δημιουργώντας την ανάγκη ανάπτυξης της ομάδας και των υποδομών κατά 50%, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών. Το 2022 αυτή η ομάδα τα κατάφερε απέναντι σε μια πραγματική δοκιμασία, καθώς σημειώθηκε ετήσια αύξηση 85% σε εξατομικευμένες παραγγελίες. Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και το πάθος όλων των μελών της ομάδας σε κάθε μία από αυτές τις παραγγελίες είχε σαν αποτέλεσμα να φύγουν από το Crewe τα πιο όμορφα δείγματα εξατομίκευσης που έχουμε δημιουργήσει έως σήμερα».

Έμπνευση από τον μεγαλοπρεπή μπλε ξιφία

Οι παραγγελίες της Mulliner αντικατοπτρίζουν ένα ευρύτατο φάσμα έμπνευσης και οραματισμού των πελατών της, από τα άγρια χρώματα της Continental GT Convertible που σχεδιάστηκε από τον Romero Britto και παρουσιάστηκε στο Miami Art Basel, μέχρι τη διακριτική κομψότητα της “Surgeon” Flying Spur σε ανθρακί και μπρούτζινη σατινέ απόχρωση που αποκαλύφθηκε στην ίδια εκδήλωση.

Μεταξύ των σημαντικών δημιουργιών του 2022 συμπεριλαμβάνεται η Continental GT που παραγγέλθηκε από την Bentley στοTampa Bay των ΗΠΑ. Η αστραφτερή μπλε σατέν απόχρωση Marlin συνδυάστηκε ιδανικά με στοιχεία από γυαλισμένο ατσάλι αλλά και το ειδικό φινίρισμα στον διαμορφωτή αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα, στις πλαϊνές ποδιές, τον πίσω διαχύτη και την αεροτομή του πορτμπαγκάζ. Σε αυτά τα τμήματα έχει αποτυπωθεί μια ειδική τριχρωμία με τις αποχρώσεις Marlin Blue, Monaco Yellow και Arctica White οι οποίες θυμίζουν έντονα το χρωματικό συνδυασμό του μπλε ξιφία του Ατλαντικού, ενός από τα πιο γρήγορα ψάρια στον πλανήτη.

Στο εσωτερικό, ένα εξατομικευμένο μοτίβο χρησιμοποιεί ως κύρια βάση την απόχρωση Mulliner White και ως δευτερεύουσα την Imperial Blue. Το σιρίτι των καθισμάτων σε Signal Yellow δημιουργεί την κατάλληλη αντιστοιχία με την ειδική τριχρωμία στο εξωτερικό φινίρισμα. Η τριχρωμία αποτυπώνεται και στις καπιτονέ επενδύσεις στα καθίσματα και τις πόρτες όπου οι δερμάτινες επιφάνειες σε απόχρωση Mulliner White έχουν εναλλασσόμενες ραφές σε Imperial Blue και Signal Yellow.

Μια ακόμα παραγγελία του 2022 που αναδεικνύει την γοητεία της διακριτικής αντίθεσης είναι η Continental GT Convertible που παραγγέλθηκε από την Bentley στην πόλη Naples των ΗΠΑ. Τα γυαλιστερά εξωτερικά τμήματα του πακέτου Blackline και οι τροχοί Speed 22 ιντσών σε γυαλιστερό μαύρο, σε συνδυασμό με την συμπαγή απόχρωση Arctica White του αμαξώματος και το body kit σε Dragonfly Blue, συνθέτουν την επιτομή της φινέτσας.

Στο εσωτερικό η κύρια απόχρωση Arctic και η δευτερεύουσα Porpoise τονίζονται από την έντονη αντίθεση των λεπτομερειών σε χρώμα Dragonfly. Οι τελικές πινελιές του εξατομικευμένου φινιρίσματος περιλαμβάνουν κεντημένα εμβλήματα της Bentley σε κάθε προσκέφαλο σε απόχρωση Dragonfly και μαρσπιέ της συλλογής Naples Arctica.

Έμπνευση από τη Σελήνη για τέσσερις μοναδικές Bentayga

Το απόκοσμο φως της Σελήνης έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη σειρά Ominous Collection, τεσσάρων συναρπαστικών Bentayga που παραγγέλθηκαν από την Bentley στο Tampa Bay.

Και τα τέσσερα αυτοκίνητα διαθέτουν εξατομικευμένα μαρσπιέ με την επιγραφή “Ominous Collection” και κεντημένο ένθετο στα καθίσματα που απεικονίζει τις διάφορες φάσεις της σελήνης.

Η πρώτη από τις τέσσερις Bentayga της Ominus Collection συνδυάζει τον εξωτερικό χρωματισμό Titan Grey με γυαλιστερά στοιχεία του πακέτου Blackline και απόχρωση Mandarin στο body kit του αμαξώματος. Το εσωτερικό της διατηρεί τη χαλαρή διάθεση με δερμάτινες επενδύσεις Beluga σε συνδυασμό με ανθρακονήματα σε σατέν απόχρωση. Μια λάμψη χρωματικής αντίθεσης προσφέρει η απόχρωση Mandarin στις ραφές των καπιτονέ επενδύσεων αλλά και στο φινίρισμα του κάτω μπράτσου του τιμονιού και της κεντρικής κονσόλας.

Ο χρωματισμός Mandarin πρωταγωνιστεί στην εξωτερική βαφή του δεύτερου από τα μοντέλα Ominous Bentayga. Στο εσωτερικό βρίσκουμε και πάλι τον συνδυασμό δερμάτινων επενδύσεων σε απόχρωση Beluga και τμημάτων από σατινέ ανθρακονήματα χωρίς όμως από την χρωματική αντίθεση της απόχρωσης Mandarin στις ραφές.

Η τρίτη Bentayga της σειράς Ominous έχει ως βασική εξωτερική απόχρωση το Oxford Blue, ενώ το εσωτερικό της είναι βασισμένο στην ειδική τεχνοτροπία διαχωρισμού χρωμάτων της Mulliner. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δερμάτινες επενδύσεις έχουν ως βασική απόχρωση την πρόσφατα αναπτυγμένη Ocean Blue με δευτερεύουσα την Beluga και χρωματική αντίθεση από τις λευκές ραφές. Οι γυαλιστερές επιφάνειες του εσωτερικού έχουν την απόχρωση Ocean Blue ώστε να ταιριάζουν με τον βασικό τόνο των εσωτερικών επενδύσεων.

Η τελική Bentayga Ominous Collection διαθέτει έναν εξατομικευμένο δίτονο χρωματισμό που δημιουργείται συνδυάζοντας την απόχρωση Onyx πάνω από την Verdant. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το πράσινο χρώμα Cumbrian με την απόχρωση Beluga σε δευτερεύοντα ρόλο. Ο διάκοσμος χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία από γυαλιστερά ανθρακονήματα, ενώ οι ραφές έχουν μια εξατομικευμένη πράσινη απόχρωση.

 

 

Ρεκόρ παραγγελιών το 2022 για την Bentley Mulliner gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: