Ραβανί το αυθεντικό !!!

 

Με κεράσανε ξετρελάθηκα από την γεύση του και μόλις το έφτιαξα κι εγώ !!!  Αυθεντικό ραβανί Βέροιας σε 5 λεπτά και έτοιμο για ψήσιμο .. !!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!
Η φίλη που με κέρασε είναι από Βεροια .. !

Υλικά ολα με την ίδια κούπα .
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γιαούρτιο στραγγιστό
4 αυγά
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ γλυκού σόδα

Σιρόπι
2+1/2 κούπες ζάχαρη
2+1/2 νερό
μισό λεμόνι τον χυμό του
φλούδα από λεμόνι
Βράσιμο 5 λεπτά.

.

Χτυπώ τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα .
Προσθέτω το γιαούρτι ,το λάδι,το αλεύρι κοσκινισμένο το μπέικιν την σόδα το σιμιγδάλι..
 

Βουτυρώνω ή μία φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι 20Χ35 το αδειάζω και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά –δοκιμάστε το με το μαχαίρι ,αν βγεί στεγνό είναι εντάξει .–Σιροπιάζω με  ζεστό το ραβανί καυτό το σιρόπι !!!

* Μπορείτε προαιρετικά να κοπανήσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα και να την προσθέσετε !!!
Φωτογραφίες εκτέλεση από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: