Range Rover Sport: Παγκόσμια πρεμιέρα ανάμεσα σε φράγματα,πλημμυρισμένες σήραγγες και ηφαιστειακά τοπία  

Ένα δυναμικό αυτοκίνητο όταν παρουσιάζεται και μάλιστα για πρώτη φορά παγκοσμίως πρέπει να κάνει μια εντυπωσιακή πρεμιέρα για να μπορέσει να αναδείξει τις δυναμικές ικανότητες του.

Το νέο πολυτελές SUV επιδόσεων Range Rover Sport σίγουρα έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο ολοκληρώνοντας μια απαιτητική ανάβαση σε ένα υπερχειλιστή φράγματος μήκους 193 μέτρων κόντρα σε έναν χείμαρρο νερού με ροή 750 τόνων ανά λεπτό . Αντιμετώπισε το Φράγμα Karahnjukar αφού κατέκτησε το ηφαιστειακό τοπίο της Ισλανδίας πραγματοποιώντας αναρριχήσεις σε βράχους και πλημμυρισμένες σήραγγες.

Στο τιμόνι του δυναμικού Range Rover Sport κάθισε η Jessica Hawkins ,οδηγός κασκαντέρ των ταινιών του James Bond,. Αν και τα περισσότερα  περάσματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα, η Jessica Hawkins έβγαλε σε πέρας την αποστολή της.

Το Νέο Range Rover Sport επαναπροσδιορίζει την έννοια της σπορ πολυτέλειας. Αθόρυβο και ξεκούραστο ταξίδι στο δρόμο αλλά και δυναμικό στα δύσκολα μονοπάτια όσο ποτέ. Η τρίτη γενιά του μοντέλου είναι ελκυστική, προηγμένη και δυναμική.  Κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Solihull στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή των πρώτων Σειρών Land Rover.

Μία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών μηχανικών συνόλων περιλαμβάνει εξακύλινδρες μονάδες εκτεταμένης αυτονομίας Electric Hybrid, έναν ισχυρό νέο V8 και εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα λανσαριστεί το 2024, καθώς η Land Rover συνεχίζει το ταξίδι εξηλεκτρισμού της.

Το Range Rover Sport διατίθεται σε εκδόσεις S, SE, HSE και Autobiography, ενώ η First Edition θα διατίθεται το πρώτο έτος παραγωγής με ειδικές προδιαγραφές.

Σοφιστικέ εξωτερικό με στιβαρές επιφάνειες , σχεδιασμένο με προσοχή και με μεράκι το νέο Range Rover Sport πετυχαίνει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29.

Οι έντονες αναλογίες αναδεικνύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Range Rover Sport, με κοντούς προβόλους, ένα δυναμικό εμπρός τμήμα και έντονα κεκλιμένα παρμπρίζ μπροστά και πίσω.

Το σμιλευμένο εξωτερικό κοσμείται με εξαιρετικές λεπτομέρειες, όπως η εμπρός μάσκα τύπου stealth και τα Digital LED φωτιστικά σώματα, τα οποία δημιουργούν μία χαρακτηριστική υπογραφή φώτων ημέρας Daytime Running Light (DRL).

Οι εντυπωσιακοί προβολείς, οι λεπτότεροι που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε Land Rover, τοποθετούνται επάνω από ένα σμιλεμένο κάτω προφυλακτήρα με δύο ανοίγματα που ενσωματώνει ένα οριζόντιο διχοτομικό στοιχείο στο χρώμα του αμαξώματος, το οποίο διευρύνει το οπτικό πλάτος, ενισχυμένο με μαύρες λεπτομέρειες.

Η αριστοτεχνική σχεδίαση δίνει το παρών και στο πίσω τμήμα, που περιλαμβάνει μία ανάγλυφη πίσω πόρτα και ένα πλήρους πλάτους στοιχείο με την επιγραφή Range Rover. Τα αδιάλειπτα γραφικά φωτός LED εισάγουν την τεχνολογία επιφανειακών LED σε όχημα παραγωγής για πρώτη φορά, προσδίδοντας μία ευδιάκριτη και μοντέρνα εμφάνιση τις νυχτερινές ώρες, που είναι ζωηρή και σταθερή από οποιαδήποτε γωνία κι αν το κοιτάξεις.

Το δυναμικό χαρακτήρα του τονίζουν οι ζάντες αλουμινίου, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες,οι γρίλιες του καπό και οι πλαϊνές  μπάρες.

Η μινιμαλιστική σχεδίαση του Νέου Range Rover Sport επεκτείνεται και στο εντελώς νέο εσωτερικό του, όπου κυριαρχούν η ηγετική θέση οδήγησης Command Driving Position — σήμα κατατεθέν του Range Rover – οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τα καλύτερα υλικά που συνδυάζονται για μία απαράμιλλη ισορροπία αψεγάδιαστης κομψότητας και έμφυτης γοητείας.

Το βραβευμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro περιλαμβάνει μία κυρτή, αιωρούμενη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης  13,1”  τοποθετημένη στο κέντρο του μοντέρνου ταμπλό. Ελέγχοντας τα πάντα, από το σύστημα πλοήγησης μέχρι πολυμέσα και ρυθμίσεις του οχήματος, μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και εξατομικεύει έξυπνα την εμπειρία του ταξιδιού, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε έναν πραγματικά διαισθητικό, ψηφιακό βοηθό.

Το Pivi Pro διαθέτει μία εύχρηστη διεπαφή με αρχική οθόνη που μπορεί να εξατομικεύεται ώστε να περιλαμβάνει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, ενώ η πρόσβαση στην πλειοψηφία των λειτουργιών πραγματοποιείται με δύο μόνο αγγίγματα στη βασική οθόνη.

Η γκάμα καινοτόμων και βιώσιμων υλικών περιλαμβάνει απτικά και ελαφριά premium υφάσματα Ultrafabrics αλλά και υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις  από πολυτελές δέρμα σαγρέ, Windsor ή μαλακή Ημιανιλίνη.

Στο δρόμο το Ranger Rover Sport δείχνει αρχοντικό. Το νέο Dynamic Response Pro συνεργάζεται με την τελευταία γενιά του συστήματος Dynamic Air Suspension, που εισάγει ελατήρια προσαρμοζόμενου όγκου αέρα για πρώτη φορά ενώ προσφέρει μέχρι και 35% υψηλότερη στρεπτική ακαμψία από το προηγούμενο Range Rover Sport.

Συνεργάζεται αρμονικά με μία σουίτα συστημάτων που ελέγχονται από το σύστημα Integrated Chassis Control. Όλα είναι ειδικά ρυθμισμένα για το Νέο Range Rover Sport.

Το Dynamic Response Pro προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο κλίσεων μέσω ενός ηλεκτρονικού, ενεργού συστήματος ελέγχου κλίσεων 48-volt, που μπορεί να ασκήσει ροπή έως 1.400Nm σε κάθε άξονα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη του οδηγού και βελτιώνοντας τον έλεγχο του αμαξώματος στις στροφές.

Η Dynamic Air Suspension τοποθετείται σε κάθε Νέο Range Rover Sport με το ευφυές σύστημα να αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ανάρτησης. Αυτό λειτουργεί μεταβάλλοντας την πίεση μέσα στους θαλάμους  (η υψηλότερη πίεση καθιστά την ανάρτηση πιο σκληρή), ώστε να επιτυγχάνεται η παραδοσιακή άνεση του Range Rover με τη δυναμική συμπεριφορά που είναι συνυφασμένη με το Range Rover Sport.

Η τεχνολογία Adaptive Dynamics 2 συνεισφέρει στις δυναμικές ικανότητες ελέγχοντας συνεχώς τα ενεργά αμορτισέρ διπλών βαλβίδων — Active Twin Valve Dampers — ώστε να μειώνονται οι ανεπιθύμητες κινήσεις του αμαξώματος. Αυτή παρακολουθεί τους εξωτερικούς παράγοντες έως και 500 φορές το δευτερόλεπτο, ώστε να επιτυγχάνεται άριστη απόκριση και, σε αρμονία με τις υπόλοιπες τεχνολογίες του πλαισίου,  προσφέρει την πιο ακριβή και συγκροτημένη δυναμική συμπεριφορά από οποιοδήποτε Range Rover Sport.

Τα καλύτερα συστήματα πλαισίου του Νέου Range Rover Sport συνδυάζονται στο Stormer Handling Pack, που περιλαμβάνει Dynamic Response Pro, All-Wheel Steering, Electronic Active Differential με Torque Vectoring by Braking και Configurable Programs (Διαμορφούμενα Προγράμματα). Τα τελευταία προσφέρουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης των προφίλ οδήγησης, προσαρμόζοντας την οδηγική εμπειρία τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου. Όλα τα στοιχεία αυτού του πακέτου είναι στάνταρ στα συστήματα μετάδοσης κίνησης P510e Electric Hybrid και P530.

Όλα τα μοντέλα του Νέου Range Rover Sport εφοδιάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο της ZF οκτώ σχέσεων και Intelligent All-Wheel Drive, το οποίο προβλέπει διαισθητικά τις απαιτήσεις πρόσφυσης και εμπλέκεται αποδοτικά, ώστε να πετυχαίνει βέλτιστη προοδευτικότητα στις αλλαγές κάτω από όλες τις συνθήκες, βελτιστοποιώντας την ίδια στιγμή την οικονομία.

Το Νέο Adaptive Off-Road Cruise Control κάνει το ντεμπούτο του στο Νέο Range Rover Sport και βοηθά τους οδηγούς να διαχειρίζονται δύσκολα εδάφη διατηρώντας σταθερό ρυθμό, σύμφωνα με τις εδαφικές συνθήκες. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν μία από τις τέσσερις ρυθμίσεις άνεσης και το σύστημα έξυπνα προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα, επιτρέποντας στον οδηγό να επικεντρώνεται στον έλεγχο διεύθυνσης.

Διατίθενται ισχυρά συστήματα ήχου Meridian, με το Meridian Signature Sound System να είναι το πιο προηγμένο και ισχυρό ηχοσύστημα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Range Rover Sport. Αυτό προσφέρει μία καθηλωτική εμπειρία ήχου χρησιμοποιώντας 29 ηχεία, ένα νέο subwoofer και ισχύ ενισχυτή έως 1.430W – συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ηχείων στα προσκέφαλα ώστε όσοι ταξιδεύουν στα τέσσερα βασικά καθίσματα του οχήματος να απολαμβάνουν προσωπικές ζώνες ήχου.

Ηλεκτρική απόδοση

Μία ολοκληρωμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης προσφέρουν τη γνώριμη απόδοση του Range Rover Sport. Η γκάμα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις εκτεταμένης αυτονομίας Electric Hybrid, εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium που κάνουν χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και έναν εντελώς νέο V8 Twin Turbo κινητήρα. Το 2024, η οικογένεια του Νέου Range Rover Sport θα εξελιχθεί με την προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Το νέο P510e Electric Hybrid είναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των οδηγών που αναζητούν κίνηση υψηλών επιδόσεων, εντυπωσιακή αποδοτικότητα και ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 100km με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η μονάδα κίνησης συνδυάζει απρόσκοπτα τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium 3.0 λίτρων της Land Rover με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 105kW και μπαταρία 38,2kWh, αποδίδοντας συνολική ισχύ 510PS.

Έχει επιτάχυνση 0-100km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα, ηλεκτρική αυτονομία έως και 113km και αναμενόμενη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες 88km– αρκετή για να μπορούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες να ολοκληρώνουν το 75% των ταξιδιών τους αμιγώς με ηλεκτροκίνηση6 – και εκπομπές CO2 μόλις 18g/km.1 Για μεγαλύτερα ταξίδια, το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης προσφέρει συνδυασμένη αυτονομία (βενζίνης+ηλεκτρική) 740km.

Επίσης διατίθεται μία έκδοση P440e Electric Hybrid, που αποδίδει συνολικά ισχύ 440PS προσφέροντας την ίδια ηλεκτρική αυτονομία και χαμηλές εκπομπές CO2. Επίσης προσφέρει αβίαστη επιτάχυνση και αθόρυβη λειτουργία, ολοκληρώνοντας το 0-100km/h σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα.

Εναλλακτικά, η νέα ναυαρχίδα V8 Twin Turbo αποδίδει 530PS αποκαλύπτοντας τον πιο συναρπαστικό χαρακτήρα του Range Rover Sport. Η έκδοση αυτή επιταχύνει από 0-100km/h σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Dynamic Launch, φέρνοντας έτσι ένα επιπλέον επίπεδο ενθουσιασμού στη γκάμα.

Η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τους ισχυρούς, 6κύλινδρους εν σειρά P360 και P400 βενζινοκινητήρες της γενιάς Ingenium ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, καθώς και τους εξακύλινδρους κινητήρες diesel D250, D300 και D350 ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Το νέο Range Rover Sport είναι διαθέσιμο για παραγγελία τώρα, με τιμή εκκίνησης από 110.235 ευρώ. Μπορείτε ωστόσο να διαμορφώσετε το δικό σας αυτοκίνητο πατώντας το παρακάτω link: https://bit.ly/newRRS

Per Hal

Δείτε αναλυτικά τις τιμές:

Range Rover Sport: Παγκόσμια πρεμιέρα ανάμεσα σε φράγματα,πλημμυρισμένες σήραγγες και ηφαιστειακά τοπία   gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: