Ράλλυ Ακρόπολις:Η FIA έβαλε «φρένο» στην νυκτερινή ειδική διαδρομή «Βωξίτες» και ακυρώθηκε

Πάνω που είχαμε χαρεί και κάναμε τα πλάνα μας για να παρακολουθήσουμε την ειδική διαδρομή «Βωξίτες» με «προβόλια», η Fia μας άλλαξε τα…φώτα.

Η υπόδειξη από τη FIA, οδήγησε την οργανωτική επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε αλλαγή των ωραρίων. Έτσι η Ειδική Διαδρομή «Βωξίτες» μήκους 22.97 χλμ. που αρχικά είχε προγραμματιστεί για να διεξαχθεί μετά τη δύση του ηλίου και υπό το φως των προβολέων θα διεξαχθεί  χωρίς προβολείς αφού θα γίνει την ημέρα.

Θα ήταν μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά καλά Ράλλυ Ακρόπολις όπου είχαμε νυκτερινές ειδικές διαδρομές κυρίως στην Πελοπόννησο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, συμμεριζόμενη την ανησυχία που εξέφρασε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) για τη διεξαγωγή νυχτερινής ειδικής διαδρομής, αναγκαστικά άλλαξε τα ωράρια του αγώνα. Ωστόσο τόσο η σχεδίαση του αγώνα όσο και τα ωράρια ήταν γνωστά στη FIA από τον Μάρτιο.

Τι μεσολάβησε όμως και έγινε η αλλαγή. Η διεξαγωγή του Ράλλυ Κένυας που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες ανέδειξε ορισμένα προβλήματα. Το μεγαλύτερο ήταν η σκόνη που στις βραδινές ειδικές γίνεται εντονότερο και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Η αλλαγή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνεργασίας καθώς και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και της FIA.

Θα μπορούσε βέβαια να είχαν λύσει το πρόβλημα της σκόνης αυξάνοντας τα λεπτά εκκίνησης. Η απόφαση όμως ελήφθη και έτσι το νέο ωράριο που θα εκκινήσει η 7η Ειδική Διαδρομή, η τελευταία του πρώτου σκέλους Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου είναι 17:48 . Μετά από 111.30 αγωνιστικών χλμ  τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη Λαμία και την Πανελλήνια Έκθεση για την βραδινή τεχνική υποστήριξη και την ανασυγκρότηση.

Ράλλυ Ακρόπολις:Η FIA έβαλε «φρένο» στην νυκτερινή ειδική διαδρομή «Βωξίτες» και ακυρώθηκε gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: