Ράλι ανόδου στην τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ: Η μέση τιμή ξεπέρασε τα… 5 δολάρια το γαλόνι

Η μέση τιμή των κανονικής αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε σήμερα, στα 5,004 δολάρια το γαλόνι, από την τιμή των 4,986 δολαρίων που πωλούνταν χθες — Οι τιμές της βενζίνης, έχουν εξελιχθεί σε έναν πραγματικό πονοκέφαλο για τον Μπάιντεν

Η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκε, για πρώτη φορά σήμερα, άνω των πέντε δολαρίων το γαλόνι (3,785 λίτρα) σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης (American Automobile Association -ΑΑΑ), αυξάνοντας το κόστος των καυσίμων, που επηρεάζουν ουσιαστικά τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του πληθωρισμού.

Η μέση τιμή των κανονικής αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε σήμερα, στα 5,004 δολάρια το γαλόνι, από την τιμή των 4,986 δολαρίων που πωλούνταν χθες.

Οι τιμές της βενζίνης, έχουν εξελιχθεί σε έναν πραγματικό πονοκέφαλο για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλά και για τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν την οριακή πλειοψηφία τους, στον ορίζοντα των ενδιάμεσων εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.

Η κατάσταση στη Βρετανία

Αυξάνεται συνεχώς η τιμή της βενζίνης και στη Βρετανία με το ένα ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο. Την Πέμπτη, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, το μέσο κόστος για να γεμίσει ένα τυπικό 55λιτρο οικογενειακό αυτοκίνητο στη Βρετανία ξεπέρασε το φράγμα των 100 λιρών, δηλαδή τα 117 ευρώ.

Συγκεκριμένα απαιτούνται 100,27 λίρες για να γεμίσει το ρεζερβουάρ με αμόλυβδη (και 103,43 λίρες για ντίζελ).

Η αύξηση της τιμής των καυσίμων είναι ο κύριος παράγοντας για το ράλι του πληθωρισμού τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον περασμένο μήνα διαμορφώθηκε στο 9%, υψηλό 40 ετών. Προβλέπεται πως εντός μηνών θα υπερβεί το 10%.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: