Ράικου για Παπαγγελόπουλο: «Όταν δεν του έκανα το χατίρι, έβλεπα δημοσιεύματα σε βάρος μου»

«Όταν δεν του έκανα το χατίρι, έβλεπα δημοσιεύματα σε βάρος» τόνισε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, κατά την σημερινή κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, αναφερόμενη στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ειδικότερα, κατά την 9η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη, συνέχισε για δεύτερη δικάσιμο την κατάθεσή της η Ελένη Ράϊκου, την οποία διαδέχθηκε η κυρία Τουλουπάκη, μετά την παραίτησή της πρώτης (κυρίας Ράικου).

Παράλληλα, η κυρία Ράϊκου έκανε ειδική αναφορά στην πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία το επίμαχο διάστημα ήταν επικεφαλής της Ανωτάτης Εισαγγελίας, λέγοντας η κυρία Ράϊκου ότι «δεν απολάμβανε θεσμικής προστασίας», υπονοώντας ότι την είχε απέναντι της, ενώ προσέθεσε ότι «η κυρία Δημητρίου είχε κομματική ταυτότητα».

Η κυρία Ράϊκου επανέλαβε και πάλι ως «παρεμβατικό, πιεστικό και φορτικό» τον κ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας: «Έκανα τη χαζή. Του έλεγα όταν μου ζητούσε κάτι, «ναι, θα το δούμε». Τον είχαμε ανάγκη ήταν υπουργός».

Πρόεδρος: Και τι, χαζός ήταν; Δεν έβλεπε ότι δεν το κάνατε αυτό που ήθελε;

H κυρία Ράϊκου αναφερόμενη στις πιέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου, όπως έχει υποστηρίξει, να σταλεί στη Βουλή τη δικογραφία της Novartis για τα 10 πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία, χαρακτήρισε τη στάση του κ. Παπαγγελόπουλου ως «εκβιαστική», ενώ διαχώρισε πλήρως τις πιέσεις που ανέφερε κατά την κατάθεσή της από την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) επαναλαμβάνοντας: «Ποτέ δεν με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ήταν υποστηρικτικοί, πλην του κατηγορουμένου υπουργού. Είχε δική του ατζέντα».

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία που αντιμετωπίζει η Ελένη Τουλουπάκη, ότι δεν έστειλε στη Βουλή 3 αναφορές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, η μάρτυρας υπήρξε σαφής: «Οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ήθελαν ψάξιμο».

Ένας εκ των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου ρώτησε «γιατί πηγαίνατε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αφού ήταν παρεμβατικός;» και η απάντηση της κ. Ραίκου, έχει ως εξής: «Ήταν υπουργός και εγώ προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας».

Σε άλλη ερώτηση η μάρτυρας απάντησε ότι «δεν ξυπνήσαμε τέσσερις εισαγγελείς ένα πρωί να καταγγείλουμε τον κ. Παπαγγελόπουλο…».

Πάντως, η υπεράσπιση του κ. Παπαγγελόπουλου αμφισβήτησε την αξιοπιστία της μάρτυρος αναφερόμενη σε σχέσεις της με τον δικαζόμενο υπουργό και σε καθυστερημένη καταγγελία σε βάρος του.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο το μεσημέρι.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: