Ραγδαία η αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Πολύ μεγάλη είναι η αύξηση που έχει σημειωθεί στις ροές προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα, σε επτά ημέρες, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα Παρασκευή, 12 Αυγούστου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 645 πρόσφυγες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων που φτάνει στα νησιά ανά εβδομάδα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, γεγονός που δείχνει το ανεξέλεγκτο πλέον της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα παράλια της γειτονικής χώρας, σε σχέση με τον έλεγχο των ροών από τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 10.319 πρόσφυγες.

Σε όλη τη χώρα βρίσκονται συνολικά 57.178 πρόσφυγες. Στα στοιχεία υπολογίζονται και 7.658 πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι διαμένοντες σε μη οργανωμένες δομές (2.749), ενώ εκτός δομών εκτιμάται πως βρίσκονται 3.600 άτομα.

Στην Αττική φιλοξενούνται 9.900 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.452 και στη νότια 242. Στους 27 χώρους της βόρειας Ελλάδας κατεγράφησαν 20.258 πρόσφυγες.

typosthes.gr-topika

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: