Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στο Λονδίνο – Πιθανό το πιο αυστηρό lockdown

Στην υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει στην Αγγλία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι πιθανό να τεθεί το Λονδίνο μετά τη ραγδαία άνοδο των μολύνσεων, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα τριών επιπέδων στην Αγγλία με στόχο να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας covid-19, έπειτα από lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Η βρετανική πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη βαθμίδα των περιορισμών, με τη νέα εξέταση των μέτρων να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η βασική διαφορά μεταξύ της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοιχτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως στην τρίτη βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ΄οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία του Λονδίνου και ανακοίνωσε πρόγραμμα μαζικών τεστ.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: