«Ραντεβού» στην Ομόνοια δίνει η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

Στις 12 το μεσημέρι – Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου προγραμματίζεται το συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ ενάντια στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Ομονοίας. 

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα της, η μάχη δίνεται για αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών, λέει η ΑΔΕΔΥ, δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

«Έπειτα από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις δύο επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, η οποία στέλνει το μήνυμα ότι «μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: