Πύθωνας με μήκος πάνω από πέντε μέτρα αιχμαλωτίστηκε στη Φλόριντα

Έναν τεράστιο πύθωνα μήκους 5,2 μέτρων και βάρους 64 κιλών αιχμαλώτισαν ερευνητές στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με τη συνδρομή πρωτοποριακών τεχνικών.

Σύμφωνα με το εθνικό πάρκο Big Press, έκτασης περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων, το θηλυκό ερπετό, που μπορεί να καταπιεί ένα ελάφι, κυοφορούσε 73 αυγά και πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους πύθωνες που έχουν ποτέ αιχμαλωτιστεί στη νότια Φλόριντα.

Οι ερευνητές κατάφεραν να το βρουν τοποθετώντας ραδιοπομπούς σε αρσενικούς πύθωνες, κάτι που τους βοήθησε να εντοπίσουν το θηλυκό.

«Η ομάδα μας δεν απομακρύνει μονάχα τα ερπετά εισβολείς, συγκεντρώνει, επίσης, δεδομένα για την έρευνα» επισημαίνουν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι αυτά τα φίδια αντιπροσωπεύουν «μια σημαντική απειλή για την πανίδα».

Το πάρκο Everglades αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να κρυφτούν και να αναπτυχθούν.

Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100.000 πύθωνες ζουν στις τεράστιες εκτάσεις έξω από το Μαϊάμι. Τα φίδια συνιστούν σημαντική απειλή για την ντόπια άγρια ζωή.

Για να ελέγξει τον πληθυσμό τους, η πολιτεία της Φλόριντα διοργανώνει ακόμα και διαγωνισμούς ενθαρρύνοντας τους κυνηγούς να απομακρύνουν όσα περισσότερα μπορούν.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: