Πύργος: Δεν άντεξε ο 20χρονος Κωνσταντίνος, αλλά έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους

Πύργος: Δεν άντεξε ο 20χρονος Κωνσταντίνος, αλλά έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους

Ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους του δίνει με τον θάνατό του ο 20χρονος Κωνσταντίνος Δρούλιας που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Πύργου – Οινόης, κοντά στο Κουζούλι, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης. Με απόφαση της οικογένειας δωρίζονται οι νεφροί, η καρδιά και το ήπαρ.

Η μεταμόσχευση του ενός νεφρού αναμενόταν να ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου στο του Ρίου από την επιστημονική ομάδα του Διονύση Καραβία, ενώ επίσης αργά τη νύχτα, στο του Ρίου θα ξεκινούσε και μια δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, από άλλο δότη.

Ο δεύτερος νεφρός του νεαρού δίνεται στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ήπαρ του θα μεταμοσχευτεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά του στο Ωνάσειο.

Ο νεαρός μετά το τροχαίο είχε μεταφερθεί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου και κατέληξε το Σάββατο. Οι συγγενείς του, όπως αναφέρει στο thebest o Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Χαράλαμπος Μπονάνος «πήραν μια γενναία απόφαση παρά τον μεγάλο πόνο τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού την ώρα που σπανίζουν οι δωρεές οργάνων στη χώρα μας. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι. Η είναι η τελευταία στην Ευρώπη, στη δωρεά οργάνων».

Η επιχείρηση μεταφοράς των οργάνων ξεκίνησε το μεσημέρι και συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ.

Ο κ. Μπονάνος συγχαίρει τον Διονύση Καραβία, διευθυντή χειρουργό του προγράμματος μεταμοσχεύσεων νεφρού του ΠΓΝΠ, τον καθηγητή νεφρολογίας του νοσοκομείου Δημήτρη Γούμενο και τη Διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγκου, καθώς όπως επισημαίνει μέσα σε διάστημα πέντε μηνών έχουν βρεθεί από τη ΜΕΘ τρεις δότες από τη Μονάδα, ενώ εξήρε και την προσπάθεια του προσωπικού, που χωρίς την αντίστοιχη αμοιβή συμβάλλει στο σπουδαίο αυτό , ανεβάζοντας το κύρος του νοσοκομείου.

Πηγή ilialive

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: