Πυρετός διαβουλεύσεων για το ΕΣΡ – Μετατέθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων

Για τις 4 μετά το μεσημέρι μετατέθηκε η 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η Διάσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι, αλλά όπως σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, κρίθηκε αναγκαίο να μετατεθεί για μια ώρα αργότερα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις που γίνονται, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Σημειώνεται ότι πηγές του προέδρου της Βουλής σημείωναν νωρίτερα, ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία Διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ και δεν θα επαναληφθεί η προσπάθεια αν αποδειχθεί και σήμερα άκαρπη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Θανάση Κουτρουμάνου, τον οποίο έχει προτείνει η ΝΔ για τη θέση του προέδρου στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Αυτό τονίστηκε από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, σε ερώτηση δημοσιογράφων αν ο κ. Βούτσης επιβεβαιώνει ή διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει συναίνεση στο πρόσωπο του Κουτρουμάνου.

Οι ίδιοι κύκλοι, μετέφεραν επίσης μήνυμα του προέδρου της Βουλής προς όλες τις κατευθύνσεις, που ξεκαθαρίζει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με θέμα τη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα είναι και η τελευταία.

«Ουδέν σχόλιο», ήταν σύμφωνα με τους συνεργάτες του η χαρακτηριστική απάντηση του προέδρου της Βουλής για όσα γράφονται και αναφέρονται για το πρόσωπο του κ. Κουτρουμάνου.

Παράλληλα ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να ξανασυνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων για το θέμα αυτό γιατί δεν πρέπει να ευτελίζονται τα πρόσωπα».

typosthes.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: