Πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο του Χαλεπιού

Το αεροδρόμιο του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, έγινε και πάλι στόχος ισραηλινών επιδρομών, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές η πίστα και να τεθεί εκτός λειτουργίας, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο αεροδρόμιο μπαίνει στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

«Γύρω στις 20.16 απόψε, ο ισραηλινός εχθρός έπληξε με πυραύλους από τη Μεσόγειο (…) το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού» θέτοντάς το εκτός λειτουργίας, ανέφερε το πρακτορείο.

Νωρίτερα, το Sana μετέδωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει ορισμένους πυραύλους. Η αεροπορική εταιρεία Cham Wings, η μοναδική ιδιωτική συριακή εταιρεία, ανέφερε ότι όλες οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από το Χαλέπι για άλλους προορισμούς θα αναχωρούν πλέον από τη Δαμασκό.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «πολλές εκρήξεις» κοντά στο αεροδρόμιο και ότι στόχος των βομβαρδισμών ήταν αποθήκες που ανήκουν σε παραστρατιωτικές ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν. Οι αποθήκες αυτές φλέγονται, αφού χτυπήθηκαν από τουλάχιστον δύο πυραύλους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: