Πυρά Βέμπερ κατά Τσίπρα: “Υπόσχεται χρήματα που δεν υπάρχουν”

Παραμονή της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στο Στρασβούργο, αναβιώνει η κόντρα με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή την οικονομία και το προσφυγικό.
Στη διάρκεια συζήτησης το πρωί της Τετάρτης για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής, ο επικεφαλής του ΕΛΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «υπόσχεται χρήματα που δεν υπάρχουν» και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» από την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο Μάνφρεντ Βέμπερ απέρριψε σε υψηλούς τόνους την έντονη κριτική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πρόσφατη συμφωνία με την Τουρκία, λέγοντας ότι δεν κατανοεί τις αντιρρήσεις της «κομμουνιστικής» κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς συνυπογράφει τη συμφωνία ένας «κομμουνιστής», όπως χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό. Αυτή η αναφορά σχολιάστηκε με ειρωνικό μειδίαμα από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Στρασβούργο Γκάμπι Τσίμερ.

Αιχμηρή απάντηση Παπαδημούλη
Στην παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον κ. Βέμπερ, και άσκησε κριτική στους κ. Τουσκ και Γιούνκερ, λέγοντας τα εξής: «Κύριε Βέμπερ, σταματήστε επιτέλους να αδικείτε και να προσβάλλετε και την Ελλάδα και την αλήθεια. Ο κ. Ερντογάν φυλακίζει δημοσιογράφους, κλείνει εφημερίδες, δεν εφαρμόζει καν τη συμφωνία, αλλά εσείς τον χαϊδεύετε και κατηγορείτε τον Τσίπρα!
Ο ακροδεξιός κ. Όρμπαν, δεν δέχεται ούτε έναν πρόσφυγα στην Ουγγαρία, αλλά εσείς τον χαϊδεύετε επειδή είναι στην ομάδα σας και φυσικά πάλι… κατηγορείτε τον Τσίπρα! Ίσως να τον βλέπετε και στον ύπνο σας. Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος, με μεγάλη ιστορία και προσφορά, και δεν ανέχεται αυτές τις προσβολές του κάθε κύριου Βέμπερ.
Κύριε Τουσκ και κ. Γιούνκερ, ξέρετε πολύ καλά ότι φορτώσατε την αποτυχία τη δική σας να εφαρμόσετε τις αποφάσεις του Σεπτεμβρίου για αναλογική μετεγκατάσταση, στους ώμους ενός κράτους μέλους, της Ελλάδας, εξωραϊζοντας παράλληλα την Τουρκία.

Προειδοποιήσεις Τουσκ για πολιτικό χάος στην Ευρώπη
Στην προσφυγική κρίση εστίασαν και οι περισσότεροι ομιλητές στη διάρκεια της συζήτησης, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να προειδοποιεί εκ νέου για κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν και για επερχόμενο πολιτικό χάος στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο Τουσκ προειδοποίησε ότι «η βαλκανική οδός δεν είναι η μοναδική και άλλες χώρες, όχι μόνο η Ελλάδα και η Βουλγαρία, περιμένουν από εμάς αλληλεγγύη». Γενικότερα, πολλοί ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανή ενεργοποίηση «εναλλακτικών» διαδρομών μετά το κλείσιμο των συνόρων στη βαλκανική από την Τουρκία προς την κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επισήμανε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία είναι ευθύνη των ελληνικών και τουρκικών αρχών, αλλά η επιτυχία της αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: