Πτώση στις πωλήσεις του iPhone για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

Η Apple σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε μείωση στις πωλήσεις του δημοφιλούς της κινητού τηλεφώνου iPhone για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ωστόσο οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τις 45,51 εκατομμύρια συσκευές iPhone στους τρεις μήνες μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών που υποστήριζαν ότι θα φτάσουν τις 44,8 εκατομμύρια. Στην ανακοίνωσή της η Apple προβλέπει επίσης υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα κατά την περίοδο των εορτών, μεταξύ 76 και 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο όμως, τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν μείωση της τάξης του 9%, στα 46,85 δισεκατομμύρια δολάρια πράγμα που σημαίνει ότι τα ετήσια έσοδα της Apple μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 2001, υπογραμμίζοντας μια επιβράδυνση στις πωλήσεις των δημοφιλών της smartphone και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει με άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα κινέζικες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, κατάφερε, σε ανακοίνωσή του να σκιαγραφήσει μια πιο ρόδινη εικόνα. Επεσήμανε ότι η εταιρεία σημείωσε άνοδο στα έσοδα της τάξης του 24% από υπηρεσίες όπως το Apple Music και το Apple Pay.

Παράλληλα δήλωσε ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των καταναλωτών στο iPhone 7, αφού η παγκόσμια ζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ξεπερνά την προσφορά. Στελέχη της Apple δήλωσαν ότι η ζήτηση για το νέο iPhone 7 είναι πολύ δυνατή, παρά την πτώση των εσόδων το τέταρτο τρίμηνο στην Κίνα και την Αμερική, τις δύο σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως.

Πάντως στο χρηματιστήριο, οι μετοχές της Apple κατέγραψαν πτώση της τάξης του 3%, φτάνοντας τα 114,80 δολάρια.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: