Πτολεμαΐδα: Γονείς καταγγέλλουν επίθεση ιερέα σε ΑμΕΑ

«Συγγνώμη» περιμένει από τον ιερέα η οικογένεια του παιδιού — Ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, μετά την καταγγελία γονέων  σε βάρος ιερέα για επίθεση σε ΑμΕΑ, που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes πριν από λίγες μέρες, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Μακεδονίας ένας ιερέας επιτέθηκε φραστικά σε βάρος ατόμου ΑμΕΑ μέσα στην εκκλησία κατά την διάρκεια της τέλεσης μνημόσυνου. Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να εγκαταλείψει τρέχοντας την εκκλησία ξεσπώντας σε κλάματα.

Μετά το περιστατικό, ο  πρόεδρος του Συλλόγου,  Στυλιανός Αντωναρίδης, υποστήριξε ότι  «ο ιερέας επιτέθηκε φραστικά στο παιδί, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αφορμή μέσα στον χώρο της εκκλησίας. Τέτοια φαινόμενα είναι προφανώς μεμονωμένα και δεν αρμόζουν στις διδαχές της πίστης μας. Απαράδεκτο περιστατικό, δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές από εκπροσώπους της αγάπης και της αλληλεγγύης».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας τα εξής: «Το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει ο ιερωμένος είναι να ζητήσει συγγνώμη, για την επιεικώς απρεπή συμπεριφορά του, από το ίδιο το παιδί όσο και από την οικογένειά του».

Οι γονείς  του παιδιού τονίζουν πως βρέθηκαν μπροστά στο σκηνικό, ωστόσο δεν θέλησαν να αντιδράσουν μπροστά στους παρευρισκόμενους μέσα στον χώρο της εκκλησίας, σύμφωνα με το GRTimes. Αναμένουν προς το παρόν από τον ιερέα να απολογηθεί ζητώντας συγγνώμη από τους ίδιους και το παιδί. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίσημη θέση από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, η οικογένεια ενηερώνει πως θα κινηθεί ανάλογα.

Παρόλα αυτά, ο ιερέας αρνήθηκε να τοποθετηθεί και να μιλήσει για τη δική του θέση σχετικά με το συμβάν και τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: