ΠτΔ: Στα μεγάλα διακυβεύματα οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι

Την έκθεση «Αχαΐα 1934-1944. Δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Πάτρας.

Πρόκειται για έκθεση ντοκουμέντων από το αρχείο του ιστορικού, συγγραφέα και φιλόλογου Βασίλη Λάζαρη, όπως σπάνια χειρόγραφα και απόρρητα επίσημα έγγραφα για την Πάτρα και την Αχαΐα, από τα χρόνια του μεσοπολέμου, μέχρι και την απελευθέρωση από το γερμανο-ιταλικό ζυγό, τον Οκτώβριο του 1944.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον Βασίλη Λάζαρη και την διευθύντρια της. Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αναστασία Κουμούση. Μετά το τέλος της ξενάγησης ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τον Βασίλη Λάζαρη και όπως είπε χαρακτηριστικά, «στις μεγάλες αποφάσεις και στα μεγάλα διακυβεύματα οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον ιστορικό και συγγραφέα, «αυτή η πολύ σημαντική περίοδος στην οποία αναφέρεται η έκθεση, μάς διδάσκει ακόμα και δείξατε μια άλλη πλευρά της ενότητας των Ελλήνων μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τα μορφώματα του ναζισμού υπάρχουν και το είδαμε κατά την διάρκεια των εκλογών στην Ευρώπη το 2017», για αυτό όπως σημείωσε, «πρέπει να αλλάξουμε πνεύμα και νοοτροπία στην Ευρώπη και παράλληλα να κοιτάξουμε λίγο περισσότερο το κοινωνικό κράτος».

«Πιστεύω πάντως», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ότι η Ευρώπη θα αντέξει».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λάζαρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήλθε στην Πάτρα για να εγκαινιάσει την έκθεση.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Κατσανιώτης και Νίκος Νικολόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: