Ψωμί ζυμωμένο στο χέρι !


 Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  μισό κιλό αλεύρι σκληρό 
  • 2 φακελάκια μαγιά
  •  2 κ.γ. ζάχαρη
  •  2 κ.γ. αλάτι
  •  νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια 
  • σουσάμι

Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το νερο και τα ανακατεύετε. 
Προσθέτετε λίγο λίγο το νερο. 
Ζυμώνετε πολύ καλά. 
Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. 

Οταν φουσκωσει χωρίζετε το ζυμάρι σε 3 καρβελακια και το στρώνετε σε 3 φόρμες
.Βρεχετε με λιγο νερακι την επιφανεια και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Το αφηνετε σε ζεστο μερος για 20 λεπτα ακομη για να ξαναφουσκωσει και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτα περίπου.
Συνταγή Mina Papa 


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: