Ψωμάκια για σάντουιτς ή χαμπουργκερ !!!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 100 γρ βούτυρο μαλακό εκτός ψυγείου
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του καφέ αλάτι
  • Χλιαρό νερό

Σε ένα μπολ βάζω 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού από την ζάχαρη, τις 2 μαγιές και ρίχνω λόγο νερό χλιαρό και φτιάχνω έναν χυλό. Το αφήνω να φουσκώσει 20 με 30 λεπτά περίπου..
Βάζω στον κάδο του μίξερ (η σε λεκάνη) το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο.
Όταν έχει φουσκώσει η μαγιά την ρίχνουμε στην λακκούβα με το αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό, βάζουμε και το βούτυρο μαλακό.
Αρχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ανακατεύουμε το ζυμάρι προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι μαλακό που δεν κολλάει . Εγώ δεν έχω δυνατό μίξερ οπότε χρησιμοποιώ χεράκια…
Το αφήνω να φουσκώσει περίπου 1 ώρα αναλόγως το ποσό ζεστά είναι εκεί που έχουμε το ζυμαράκι μας.
Χωρίζω σε μικρές μερίδες, σχηματίζουμε σε μπάλα, σαν μικρό μήλο να πω, στο μέγεθος εγώ τα έκανα 120 γρ.το καθένα περίπου (τα έκανα κανονικά όχι μικρά) .

Αφήνουμε πάλι να ηρεμήσει 10 και μετά τα σχηματίζουμε σε μακρόστενα ψωμάκι ή σε στρογγυλά ψωμάκια. .
Τα αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για περίπου 20 με 30 λεπτά τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού η με νερό και σκορπάμε λίγο σουσάμι. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Είναι πολύ νόστιμα και πολύ αφράτα.
Βγήκαν 16 ψωμάκια.Μπορούμε να τα βάλουμε και στην κατάψυξη και όποτε θέλουμε τα χρησιμοποιούμε… Καλή επιτυχία.

Artemis Stamatis

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: