Ψινάκης: Έχουμε πάθει τις μισές πληγές του φαραώ και έρχεται και η χωματερή

«Έχουμε πάθει τις μισές πληγές του Φαραώ, και ο δήμος μας, και η περιφέρεια [Αττικής]», τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, απευθυνόμενος προς την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της περιφέρειας Αττικής.

Ο Ηλίας Ψινάκης αναφέρθηκε στις φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και τις πληγές που άφησαν πίσω τους, τονίζοντας πως «είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Και πρόσθεσε ότι τώρα έρχεται ξαφνικά ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, εξίσου δυσάρεστο, αναφερόμενος στο ζήτημα των σκουπιδιών και του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

«Δεν νοείται αυτή τη στιγμή όταν έχει απενταχθεί ένα έργο ως παράνομο και πληρώνεται από τις Βρυξέλλες, να γίνει με παράνομο τρόπο, με τσαμπουκά, νύχτα. Εκτός από ανέντιμο είναι και ανήθικο», σχολίασε, εξηγώντας: «Έχουμε 100 νεκρούς και όλοι αυτοί έχουν συγγενείς και σπίτια, Αν το κάνετε εκεί σκουπιδότοπο παράνομο, αν ήταν νόμιμο δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα […], γιατί είναι παράνομο, σε λάθος τοποθεσία, με ρέματα». Μάλιστα, παρομοίασε τη χωματερή με κατάστημα το οποίο δεν έχει άδεια, αλλά συζητούν το πόσα τραπεζοκαθίσματα θα μπορεί να έχει.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Μαραθώνα είχε προ ημερών απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς την περιφερειάρχη Αττικής, εκφράζοντας την έκπληξή του για την πρόθεση της περιφέρειας να προχωρήσει σε δοκιμαστική λειτουργία της χωματερής στο Γραμματικό.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: