Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο πρωθυπουργός – Με 222 ναι ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο – Βαριές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο πρωθυπουργός   Με 222 ναι ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο   Βαριές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ
10.18 Με 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών» ψηφίστηκε το πρωί της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Από τους 162 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας 118 επέλεξαν το ΝΑΙ ενώ 44 επέλεξαν άλλη στάση, είτε ΟΧΙ είτε Παρών.Συγκεκριμένα, υπέρ της έγκρισης της συμφωνίας ψήφισαν 118 κυβερνητικοί βουλευτές Τα «ΟΧΙ» ήταν 32 και τα «παρών 11, ενώ απουσίαζε ο Γ.Ακριώτης. Στις εκπλήξεις το «παρών» από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μητρόπουλο, όπως και της Αχαιής Μαρίας Κναελλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετά τις απώλειες θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από μία επτάωρη συνεδρίαση, που συνοδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις.

10.11 Καταψήφισαν Λαφαζάνης , Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος Πετράκος, Ψαρρέα, Κυρίτση και Ουζουνίδου.Παρών δήλωσαν Α. Μητρόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Δ. Τζήκα, Β. Κατριβάνου, Χ. Καραγιαννίδης, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Κουρεμπές Γ. Κυρίτσης, Μ. Κανελλοπούλου, Δ. Σεβαστάκης και Α. Καββαδία – Απόντες Γ. Ακριώτης και Ε. Ουζουνίδου

- Παρών δήλωσαν Α. Μητρόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Δ. Τζήκα, Β. Κατριβάνου, Χ. Καραγιαννίδης, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Κουρεμπές Γ. Κυρίτσης, Μ. Κανελλοπούλου, Δ. Σεβαστάκης και Α. Καββαδία – Απόντες Γ. Ακριώτης

09.50 Οι βουλευτές Αχαΐας ψήφισαν ως εξής:Βασίλης Χατζηλάμπρου ΟΧΙ, διαφοροποιήθηκε η Μαρία Κανελλοπούλου και ψήφισε παρών, Ναι από την Σία Αναγνωστοπούλου, τον Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Ιάσωνα Φωτήλα. ΌΧΙ από τον Νίκο Καραθανασόπουλο και τον Μιχάλη Αρβανίτη.

09.42 Παρών από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο και την βουλετή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου.

09.38 ΟΧΙ σε όλα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη ,τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο

Παρών από την Βασιλική Κατριβάνου, την Ανέττα Καββαδία

Ναι επί της αρχής, παρών στα υπόλοιπα ψήφισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

09.31 Ξεκίνησε στη η ονομαστική ψηφοφορία

09.11 Oλοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης.

httpv://parltv..grnet.gr/webtv/#light

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: