Ψηφίστηκε το «καταδυτικό νομοσχέδιο»

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από μια 12ωρη συνεδρίαση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη». Υπέρ της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Το σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού βασίζεται στην ασφάλεια τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που δημοσιεύτηκαν χθες. Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης του καταδυτικού τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει πρώτα την ασφάλεια, σε μια ευτυχή συγκυρία που όλα τα ξένα ΜΜΕ μιλάνε για την επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μας ζητούν να μπουν οι χώρες τους στη (λευκή) λίστα, αλλά “οι γιατροί είναι αυτοί που θα βάλουν τα κριτήρια” είπε ο κ. Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έβγαλε ολοκληρωμένα πρωτόκολλα, και ανακοίνωσε ότι σήμερα μας τα ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Μπορούμε να νιώσουμε περήφανοι ως χώρα. Δεν χρειάζεται η μικροπολιτική αντιπαράθεση είπε ο κ. Θεοχάρης.

Απαντώντας στην κριτική που ακούστηκε από την αντιπολίτευση, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι ξετυλίχθηκε σε τέσσερις άξονες: (1) Ότι υπάρχει μόνο επικοινωνία και όχι ουσία. Όμως, οι νεκροί που γλυτώσαμε, ο έλεγχος στα αεροδρόμια από τους ειδικούς κά είναι ουσία και όχι επικοινωνία: Μακάρι να είχαμε περισσότερη επικοινωνία [..] αλλά αυτόν τον πρωθυπουργό τον νοιάζει η ουσία και η αλήθεια.. (2) ότι πρέπει να δοθούν κι άλλα χρήματα. Μοιάζει με την παλιά ταινία, που έλεγε “σταμάτα, κάθε ποτήρι και ζημιά”. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μπουν εμπροσθοβαρώς 26 δισεκ το Μάρτιο, μετά άλλα 26 τον Απρίλιο, και τον Μάιο άλλα 26.. “έτσι ξέρω κι εγώ να κάνω οικονομία” είπε ο κ. Θεοχάρης. (3) ότι ανοίγει η χώρα.

Αποδείξαμε όμως ότι η πολιτική μας εδράζεται μόνο σε αυτό που λένε οι ειδικοί. (4) ότι υπάρχει καταστροφή και δεν κάνουμε τίποτα. Νομίζω όμως ότι θέλετε και να κλείσουμε τη χώρα, με το πρόσχημα του κινδύνου ώστε να υπάρχει καταστροφή, διότι αυτό το κράτος μόνο θέλετε, να έρχονται οι πολίτες να δίνετε επιδόματα.. Εμείς, τόνισε ο κ. Θεοχάρης, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, να φέρουμε και τον τελευταίο δυνητικά τουρίστα με ασφάλεια, ώστε οι συμπολίτες μας να βρούνε δουλειά. Θέλουμε η οικονομία να σταθεί στα πόδια της, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χάρης Θεοχάρης.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: