Ψάχνουν τις βαλίτσες των επιβατών του μοιραίου Airbus για εκρηκτικά (BINTEO)

Δείγματα από το μοιραίο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το περασμένο Σάββατο στην Χερσόνησο του Σινά πήραν και αναλύουν εμπειρογνώμονες από τη Ρωσία, με στόχο να ρίξουν «φως» στα αίτια της τραγωδίας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, εγκληματολόγοι πήραν δείγματα σχεδόν από όλα τα συντρίμμια του αεροσκάφους, καθώς και από τις βαλίτσες των επιβατών προκειμένου να εντοπίσουν εκρηκτικά ίχνη τα οποία, θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν το σενάριο ότι το Ισλαμικό Κράτος έριξε το Airbus Α321.

«Αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα το βρούμε», είπε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών, ενώ διαβεβαίωσε ότι η έρευνα διεξάγεται από «τους πιο έμπειρους εγκληματολόγους» και γίνεται πάντα «με την χρήση της τελευταίας τεχνολογίας».

{youtube}z3P0nNq4KZ8{/youtube}

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times, πληροφορίες που έχουν περισυλλεγεί από τις αμερικανικές και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η πληροφορία αυτή είναι αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης των αμερικανικών και των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες «χρησιμοποίησαν δορυφόρους για να εντοπίσουν ηλεκτρονικές επικοινωνίες» ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και την Αίγυπτο, διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα χωρίς να αναφέρει τις πηγές της.

Αλλά και σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, «ουσιαστικές πληροφορίες» έχουν εξαχθεί από τις βρετανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έπειτα από την ανάλυση «επικοινωνιών γνωστών φανατικών στοιχείων της περιοχής».

protothema.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: