Προχωράει η συνεργασία για ηλεκτρικά οχήματα MINI στην Κίνα

Το BMW Group και ο Κινέζος κατασκευαστής Great Wall Motor προχωρούν ολοταχώς μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν για την παραγωγική ηλεκτρικών οχημάτων MINI. Η έδρα της κοινοπραξίας βρίσκεται στην Επαρχία Jiangsu, όπου οι δύο εταίροι ξεκίνησαν τη δημιουργία της νέας  προηγμένης  Μονάδας  παραγωγής  των μελλοντικών, ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας ΜΙΝΙ στην Κίνα.

Η  συμφωνία πραγματοποιείται μετά την “επιστολή πρόθεσης” που υπογράφηκε με την Great Wall Motor στις 23 Φεβρουαρίου 2018. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το ηλεκτροκίνητο μέλλον της μάρκας ΜΙΝΙ, που έρχεται να προστεθεί στην προσεχή έναρξη παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού MINI μπαταρίας, στο κύριο εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη.

Η συμφωνία κοινοπραξίας υπογράφηκε από τον Wei Jianjun, Ιδρυτή και Πρόεδρο της Great Wall Motor, και τον Klaus Fröhlich, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, για τον τομέα της Εξέλιξης.

Οι δραστηριότητες της κοινοπραξίας θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη, προμήθεια και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για την Κινεζική αγορά.Όπως ανακοινώθηκε  το BMW Group θα επεκτείνει επίσης την πολύ επιτυχημένη κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) στην Κίνα με την εταίρο του, Brilliance. Τα τελευταία χρόνια, η BBA έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας της μάρκας BMW στη μεγαλύτερη αγορά της. Περίπου 560.000 οχήματα BMW παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα το 2017 – περισσότερα από όσο στις επόμενες μεγαλύτερες αγορές, ΗΠΑ και Γερμανία, μαζί. Τα δύο τρίτα όλων των οχημάτων BMW που πουλήθηκαν πέρσι στην Κίνα κατασκευάστηκαν από την BBA. Το 2017, η Κίνα ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της MINI, με παραδόσεις περίπου 35.000 μονάδων. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τις επιπλέον, παγκόσμιες δυνατότητες της μάρκας, που τώρα θα έχει σημαντική υποστήριξη μέσω της κοινοπραξίας με την Great Wall Motor.

 

Προχωράει η συνεργασία για ηλεκτρικά οχήματα MINI στην Κίνα

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: