Προβλήματα στην όραση από την χρήση κινητών

Ο προκαλείται από το που εκπέμπουν αυτές οι

Προβλήματα στην όραση από την χρήση κινητών Σοβαρά στην μπορεί να προκαλέσει σε βάθος χρόνου η υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το άρθρο του , η συνεχής χρήση των κινητών τηλεφώνων, η οποία αυξάνεται όλο και περισσότερο, ενισχύει τον κίνδυνο προσβολής από , η οποία αποτελεί την πρώτη αιτία τύφλωσης παγκοσμίως.

Μάλιστα, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται όταν γίνεται μεγάλη χρήση και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως είναι οι υπολογιστές, τα ή ακόμα τα pc και οι τηλεοράσεις κτλ.

Ο κίνδυνος εστιάζεται στο φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές (σύγχρονες οθόνες), το οποίο επηρεάζει τους οφθαλμούς ακόμη και στο πίσω μέρος τους. «Το φως αυτό είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο και τοξικό για τα . Μάλιστα, ο κίνδυνος αυξάνεται τόσο από την έκθεση σ’ αυτό, όσο και από το γεγονός ότι τα των χρηστών δεν ανοιγοκλείνουν συχνά όταν κοιτούν αυτές τις συσκευές, τις οποίες μάλιστα κρατούν πολύ κοντά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στο BBC ο οφθαλμίατρος Andy Hepworth.

Η έρευνα έγινε από μια ομάδα ανεξάρτητων επιστημόνων, οι οποίοι προειδοποιούν ιδιαίτερα τους νέους, καθώς σύμφωνα με στατιστική έρευνα που διεξήχθη με τη συμμετοχή 2.000 ατόμων, οι νέοι ηλικίας κάτω των 25 ετών τσεκάρουν το τους 32 φορές τη μέρα.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: