Προβλήματα επικοινωνίας στη σχέση: Πότε είναι καλό να δίνεις μια ευκαιρία;

Είμαι με τον σύντροφό μου 9 χρόνια και μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ καλά. Από τη δικιά του τη πλευρά και από τη δικιά μου μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν τρίτα πρόσωπα για απιστία.

Γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά;

Απλώς έπεσε στα χέρια μου το κινητό του. Βασικά στο ιστορικό του στη Google, είδα πως είχε ψάξει οίκο ανοχής. Εμένα που κίνησε την περιέργεια. Γιατί να ψάξει να βρει αυτό; Μήπως πήγε; Μήπως απλά του πέρασε από το μυαλό να πάει;

Του το είπα με όμορφο τρόπο στην αρχή. Είδα κάτι που δεν μου άρεσε. Όμορφα στη αρχή, δεν μιλούσε. Ούτε καν με κοιτούσε στα μάτια. Μετά μου απαντάει: «εσύ πρέπει να ντρέπεσαι με αυτά που λες». Και τον ρωτάω πάλι με όμορφο τρόπο. Απάντηση δεν πήρα. Γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά; Δεν θέλω να με κοροϊδεύουν.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από τις ενδείξεις που έχετε για τον σύντροφό σας θα ήταν ωφέλιμο να δώσετε μια ευκαιρία στη σχέση σας και στον άνθρωπο με τον οποίον έχετε επιλέξει να είσαστε μαζί να σας εξηγήσει μέσα σε ένα κλίμα όχι επικριτικό αλλά σεβασμού και κατανόησης αυτό το οποίο  είδατε στο κινητό του.

Από την πλευρά σας, θα πρέπει να παρατηρήσετε πώς είναι στην καθημερινότητα της σχέσης σας, εάν υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας και πάνω σε αυτά να ρίξετε την βαρύτητα της σκέψη σας, καθώς εάν κατανοήσετε βαθύτερα τι συμβαίνει θα μπορέσετε να βοηθήσετε και τον εαυτό σας αλλά και την σχέση σας να εξελιχθεί.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363

Γιατί ένας άνδρας επιλέγει να συνάψει παράλληλη σχέση;

Γιατί μια γυναίκα παραμένει σε μια κακοποιητική σχέση;

Σχέση με μικρότερο: Όταν ο δεσμός πάθους και έρωτα «σπάει»

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: