Πρωτομαγιά χωρίς… απεργούς! Τρεις και ο κούκος στην Ξάνθη (+VIDEO)

Πρωτομαγιά χωρίς… απεργούς! Τρεις και ο κούκος στην Ξάνθη (+VIDEO)-Ούτε όλα τα Δ.Σ. των σωματείων δεν συμμετείχαν στην απεργιακή …. 
Στο ίδιο θεατές ακόμη μια φορά στην Π.Ε. Ξάνθης με τους εργαζόμενους να γυρνούν επιδεικτικά την πλάτη στις απεργιακές κινητοποιήσεις, επιλέγοντας να απέχουν από το ραντεβού που είχε δοθεί για συγκέντρωση και πορεία το πρωί της Τετάρτης έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. 
Ήδη από νωρίς το πρωί, ο χώρος έξω  από το Εργατικό Κέντρο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, με τα απεργιακά εμβατήρια να δίνουν μεν τον ρυθμό που επιτάσσει η μέρα, ξεσκονίζοντας μνήμες εργατικών αγώνων και πάλης, τους δε εργαζομένους όμως να απέχουν. 
«Η σημερινή ημέρα μας θυμίζει όλους αυτούς τους αγώνες που έχουν γίνει από την εργατική τάξη για να κερδίσουμε όλα αυτά που έχουμε κερδίσει αλλά ταυτόχρονα η σημερινή πρωτομαγιά συμπίπτει και με την εβδομάδα των παθών. Έχει διπλή σημασία για εμάς γιατί ο λαός γιορτάζει τα Πάθη του Χριστού μαζί με τα Πάθη της εργατικής τάξης. Δυστυχώς βλέπουμε ότι φέτος η κατάφερε για ακόμη μια φορά να βάλει στους εργαζόμενους το διαίρει και βασίλευε καθώς η πρωτομαγιά γιορτάζεται για τους μισούς Μ. Τετάρτη και για τους άλλους την Τρίτη μετά το Πάσχα» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου εξηγώντας πως «αυτό όπως καταλαβαίνεται έχει διχάσει τους εργαζομένους και δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί όπως θα θέλαμε να είμαστε. Δυστυχώς και εμείς σαν εργαζόμενοι πρέπει να αφήσουμε το εγώ κάποια στιγμή στην άκρη και να αρχίσουμε το εμείς ώστε να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι όλοι μαζί δεν μπορούμε να αντέξουμε για ακόμη μια φορά τα μέτρα που βιώνουμε». 
Πρωτομαγιά χωρίς… απεργούς! Τρεις και ο κούκος στην Ξάνθη (+VIDEO)Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης αναφέρει πως «το σημερινό μήνυμα είναι το ίδιο όπως κάθε 1η του Μάη. Δυστυχώς όμως σήμερα το μήνυμα που μας έρχεται από τους κυβερνώντες είναι πως το μέλλον θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους εργαζομένους. Μετά από δεκαετίες αγώνων τα τελευταία 3-4 αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες, τα δικαιώματα δηλαδή των εργαζομένων καταπατούνται, ψηφίζονται ο ένας πίσω από τον άλλον και τώρα τελευταία με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης τα οποία στρέφονται ενάντια στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους και τους ανέργους, που δυστυχώς έχουν ξεπεράσει και τους εργαζόμενους», τονίζοντας παράλληλα ο ίδιος πως «εκτός λοιπόν απ’ όλα αυτά σήμερα είναι ημέρα αγώνα και τιμής για τους νεκρούς που δώσανε τη ζωή τους και το αίμα τους και για αυτό εμείς βρισκόμαστε εδώ, όσοι και να είμαστε καθώς όπως βλέπετε δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και δυστυχώς για αυτό φταίει και η κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι η αργία της 1η Μαΐου είναι απεργία και τη μετέθεσε την τρίτη ημέρα του Πάσχα με συνέπεια να δυσκολεύει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Βέβαια αυτό δεν είναι λόγος και πρόφαση. Εμείς μετράμε τους αγώνες με τις ανθρώπινες ψυχές και όχι με τους αριθμούς». 
Στη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο το παρών έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος σημείωσε πως  «εμείς είμαστε υπέρ των αγώνων δεν θέλουμε να παραδοθούμε τόσο εύκολα και την Κυριακή πέρασε ένα, για μένα, μίνι Μνημόνιο. Κάθε μέρα οι εργαζόμενοι χάνουν κεκτημένα χρόνων και φτάσαμε στο σημείο σήμερα ο βασικός να είναι στα 490 μεικτά. Περιμέναμε σήμερα να είναι εδώ όλος ο εργατικός κόσμος ενωμένος γιατί πιστεύω ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να παραδώσουμε τόσο εύκολα τα κεκτημένα χρόνων».




Όσο η ώρα περνούσε δειλά, δειλά κάποιοι απεργοί έκαναν την εμφάνισή τους στον χώρο, με τη συμμετοχή ωστόσο να παραμένει να αποκαρδιωτική, ενώ χαρακτηριστικό της αποχής και το γεγονός πως η πορεία που πραγματοποιήθηκε χαρακτηρίζεται ως άκρως υποτονική. Την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώνονταν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, πραγματοποιώντας δική τους πορεία μέσα στους δρόμους της πόλης.   

Πρωτομαγιά χωρίς… απεργούς! Τρεις και ο κούκος στην Ξάνθη (+VIDEO)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: