Πρωτομαγιά 2019: Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο στην Θεσσαλονίκη εν όψει της απεργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς απο το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ.

Το ΕΚΘ καλεί αύριο τους εργαζόμενους σε απεργία και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς επισημαίνει ότι «την ώρα που οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να τιμήσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς και το ΕΚΘ γνωστοποιεί με πανό και αφίσες τη συγκέντρωση μνήμης, τιμής και αγώνων μπροστά στο ΕΚΘ, μέλη του ΠΑΜΕ με καταδρομικές επιθέσεις τα κατεβάζουν από κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε μια ακόμα ένδειξη «επανάστασης» απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο επιθυμούν να διαλύσουν, χρησιμοποιώντας βία και τραμπουκισμούς» σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει ότι «η ανάρτηση πανό και αφισών αποτελεί κομμάτι τις ιστορίας του εργατικού κινήματος της Θεσσαλονίκης» και υπογραμμίζει ότι «η ελευθερία έκφρασης και η ελεύθερη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και δε χαρίζονται στους αυτόκλητες «σωτήρες» του ΠΑΜΕ, οι οποίοι κατά τα άλλα συμμετέχουν στη διοίκηση του ΕΚΘ, αλλά με κάθε τρόπο εμποδίζουν και υπονομεύουν τη λειτουργία του».

 Στο άγαλμα Βενιζέλου η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στο άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 10:30 το πρωί, η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Στην ανακοίνωση του αναφέρεται  ότι «Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης. Καλούνται, δε, σε συμπόρευση όλα τα σωματεία, οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι που όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, «προσβλέπουν στην ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και κατανοούν τη σημασία δυνατού ταξικού πόλου». Επιπλέον το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει τον ρόλο του εργατικού κινήματος και ζητά από όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις του να βγάλουν συμπεράσματα για το με ποιον πρέπει να συμπορευτούν.

Ειδικά για το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για «νόθες πλειοψηφίες», που «δεν έχουν στηρίξει κανέναν εργατικό αγώνα» και αναφέρει ότι οι δυνάμεις των «ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν σε εργαζόμενους την προκήρυξη απεργίας».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: