Πρώτο βράδυ ελευθερίας για τους εμβολιασμένους – Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια

Θα εφαρμοστούν «άτεγκτα» και «με απόλυτη δικαιοσύνη» τα μέτρα δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος από τη Θεσσαλονίκη

Με «διαβατήριο» το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τις ταυτότητες τους, οι πλήρως εμβολιασμένοι γυρίζουν τις συνήθειές τους στην προ πανδημίας εποχή και ζουν ξανά την εστίαση και ψυχαγωγία όπως παλιά, χωρίς μάσκες, χωρίς περιορισμούς στους θαμώνες, με χορό, ορθίους, μουσική και ελεύθερο ωράριο στους αμιγείς χώρους (αποκλειστικά για εμβολιασμένους).

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το βράδυ ακόμα και στις κόκκινες περιοχές στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας συνοδεύονται όμως και από σαρωτικούς ελέγχους καθώς οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθήσουν να πορεύονται με μάσκες και τεστ σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και την ψυχαγωγία στην πρώτη ημέρα επιστροφής στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να μην επιτρέψουν την είσοδο ανεμβολίαστων σε εσωτερικό χώρο.

Την εμφάνισή τους αναμένεται να κάνουν όμως και τα μικτά κλιμάκια 10-15 ατόμων από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες που θα επιβλέπουν την εφαρμογή των νέων μέτρων.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cev4o7n0rzxl-se)

Θεοδωρικάκος: Θα εφαρμοστούν «άτεγκτα» και «με απόλυτη δικαιοσύνη» τα μέτρα

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε οριστικά την πανδημία του κορωνοϊού» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη σύσκεψη, που είχε το απόγευμα, στο αστυνομικό μέγαρο, παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών Στ. Καλαφάτη, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών και του κλάδου της εστίασης και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, με αντικείμενο τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στη σημερινή πρώτη μέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της πανδημίας υπογράμμισε ότι αυτά θα εφαρμοστούν «άτεγκτα» και «με απόλυτη δικαιοσύνη» και προέτρεψε όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να παραμερίσουν τις όποιες ενστάσεις τους και να το πράξουν «για να μπούμε όλοι μαζί στην κανονική » και «να γίνει ξανά πιο ελεύθερη η μας».

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε το πλαίσιο των ελέγχων, ώστε «να αποφευχθεί κάθε εφησυχασμός και χαλάρωση» απέναντι στην πανδημία, την ώρα που κάποιοι πολίτες οι οποίοι νοσούν δίνουν τη μάχη για την επιβίωση τους στις ΜΕΘ και για «να σωθούν ζωές». Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τους ελέγχους, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν το ίδιο και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν σχολαστικούς ελέγχους, ώστε όλοι όσοι εισέρχονται σε καταστήματα και χώρους εστίασης να είναι εμβολιασμένοι, ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης και πρόσθεσε: «Η ΕΛ.ΑΣ και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας είναι σε συνεργασία για την τήρηση των μέτρων».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: